Odstředivý odkalovač s magnetickou vložkou GIACOMINI R146C

Chcete ochránit a prodloužit životnost kotle a čerpadla? Odkalovač zachycuje a odstraňuje pevné a magneticky přitahované nečistoty z topného systému. GIACOMINI R146C nově v našem sortimentu.

Odstředivý odkalovač s magnetickou vložkou GIACOMINI R146C zveřejněno: 23. 11. 2017

Odstředivý odkalovač s magnetickou vložkou GIACOMINI R146C pomocí odstředivé síly a magnetické přitažlivosti zachycuje a odstraňuje pevné (a magneticky přitahované) nečistoty z topného systému a vnitřní části kotlového tělesa. GIACOMINI R146C je vyroben z poniklované mosazi, která umožňuje odkalovač použít i do systémů s vyšší provozní teplotou a tlakem. Horní víko odkalovače je opatřeno revizním šroubem, kterým lze odstranit vzduch při prvním napouštění vody do systému.

Nečistoty jsou oddělovány působením odstředivé síly vody uvnitř odkalovače GIACOMINI R146C, magnetu a jemného nerezového filtru. Voda přitékající do odkalovače je vedena do odstředivého separátoru, kde vířivý pohyb způsobuje separaci pevných částic. Zde je osazen magnet, který zachycuje kovové nečistoty. Nerezový filtr, pod odstředivým separátorem, zadržuje nečistoty v komoře na dně odkalovače. Zachycené nečistoty lze odstranit bez nutnosti demontáže, nebo odstavení celého systému, jednoduše otevřením vypouštěcího kulového kohoutu.

Odkalovač GIACOMINI R146C se instaluje do zpětného potrubí topného nebo chladicího okruhu. Díky své kompaktní velikosti (141 X 73 X 126,5 mm) je možné odkalovač namontovat i přímo pod nástěnné kotle. Otočná připojovací armatura umožňuje montáž do vodorovných i svislých potrubních rozvodů včetně kolmého připojení ze zdi. Odkalovač je vhodný pro použití v nových (¾“ verze) ale i starších (1" verze) otopných systémech ze železných trubek a starších kotlů na tuhá paliva.

Výhody odkalovače GIACOMINI :

  • Chrání vnitřní části kotle a čerpadla, čímž prodlužuje jejich životnost
  • Montáž do svislých, vodorovných a kolmých potrubních rozvodů
  • Jednoduchá obsluha, odstraňování nečistot je bez nutnosti odstavení či vypuštění topného systému

Odstředivý odkalovač GIACOMINI R146C můžete objednat a zakoupit v prodejní síti Ptáček - velkoobchod. Na kteroukoliv z našich poboček nebo přímo k zákazníkovi jsme schopni dodat požadované zboží v rámci několika pracovních dnů od objednání. Více informací o produktech ze sortimentu divize Instalací požadujte u svého prodejce, obchodního zástupce nebo na našich Instalatércentrech. Kompletní sortiment výrobků značky GIACOMINI je k objednání a zakoupení v prodejní síti Ptáček - velkoobchod.

Přiložené soubory

Název Formát Velikost  
Leták - GIACOMINI R146C PDF 380.81 KB