Otevírací doba 1. a 8.5. Více informací

Ekvitermní regulace ATMOS ACD 03 a 04

Ekvitermní regulace ATMOS ACD 03 a 04 zveřejněno: 15. 10. 2020

Od října roku 2020 byl oficiálně zahájen prodej standardní ekvitermní regulace ACD 03 pro kotle ATMOS. Drátovou verzi lze vložit přímo do kotle, popřípadě umístit do krabičky na zeď v blízkosti kotle. Regulace je prodávána vždy jako sada s příslušenstvím, což jsou čidla, konektory, svorkovnice atd. Pro optimální a úsporné vytápění objektu výrobce doporučuje dokoupit jako příslušenství, (pro každý topný okruh) jednu z pokojových jednotek ARU5, ARU10, ARU30 s dotykovým displejem pro lepší možnost zregulovat topný systém.

K dispozici jsou dvě standardní varianty:
- varianta pro kotle na pelety (bez čidla spalin)
- varianta pro kotle na dřevo a kombinované kotle dřevo (uhlí) / pelety (s čidlem spalin)

Výrobní provedení regulace ACD 04 (regulace je zabudována do kotle přímo z výroby) je plánováno na začátek roku 2021. Pro rok 2021 počítáme i se souběžným prodejem regulací ACD 01,

Ekvitermní regulace ATMOS ACD 03 a 04 je novým regulačním prvkem s dotykovým barevným displejem umožňující snadné ovládání kotle a topného systému intuitivním způsobem podle nejmodernějších trendů.


Regulátor je schopen řídit následující:
1. vytápění tří topných okruhů (např. dva okruhy klasické radiátory + jeden okruh podlahové vytápění) podle požadované teploty vmístnosti, venkovní teploty (ekvitermní křivky) a v závislosti na čase pomocí tří typů pokojových jednotek (čidel) nebo jeden kotlový okruh a dva topné okruhy - kotlový okruh pro dodržení minimální teploty vratné vody do kotle 65 °C, pomocí trojcestného mísícího ventilu se servopohonem a čerpadlem a vytápění dvou topných okruhů (např. klasické radiátory nebo podlahové vytápění) podle požadované teploty v místnosti, venkovní teploty (ekvitermní křivky) a v závislosti na čase pomocí tří typů pokojových jednotek (čidel)
2. ohřev teplé užitkové vody (TUV) na požadovanou teplotu
3. solární ohřev přes sluneční kolektory - v případě využití regulace pro solární ohřev je nutné dokoupit čidlo pro solár FF00–75P65 (-20 – 300 °C) a další čidlo KTF20
4. optimální nabíjení a vybíjení akumulačních nádrží dle požadavků zákazníka
5. automatické přepínání provozu dvou zdrojů tepla (kotlů), např. kotle na dřevo a zemní plyn / dřevo a pelety
6. kompletní provoz kotle na základě potřeb topného systému včetně odtahového ventilátoru

Přiložené soubory

Název Formát Velikost  
ACD03 PDF 774.86 KB
ATMOS katalog 2020 PDF 4.82 MB