Další lekce šetření s Grundfosem

Několik poznatků dodavatele čerpadel k tomu, aby vaše peníze „neuplavaly“.

Další lekce šetření s Grundfosem zveřejněno: 15. 5. 2023

Pravidelně vás seznamujeme se zkušenostmi našich dodavatelů, aby i vaše topení a využití vody bylo efektivní. Přestože jde v posledních měsících především o vysoké ceny energií, z globálního hlediska však musíme brát ohled na životní prostředí. Nikomu není lhostejné, v čem budou vyrůstat naše děti a později vnoučata.

Ekologie a ochrana životního prostředí většině z nás není cizí, rozhodně ne společnosti Grundfos, která má nejen recept na úspory, ale přímo sbírku receptů, které průběžně představujeme. Jak říká lidové rčení: "Opakování je matka moudrosti", a proto není od věci si určitá pravidla průběžně připomínat a hledat nové poznatky, což poznáte v tomto článku.

Nečekejte na vodu

Věděli jste, že domácnosti proplýtvají čekáním na teplou vodu v některých případech až 53 plných van ročně? S vhodně zvoleným systémem cirkulace teplé vody toto plýtvání zastavíte. Pro mnohé to je zajímavá nabídka ve formě vyššího pohodlí a nižších účtů za vodu. Přesvědčovat vás nemusíme. Investice do energeticky účinného systému cirkulace pro rozvod teplé vody se vám vrátí do 18–24 měsíců.

Na svých webových stránkách má Grundfos kalkulačku, která vám úspory spočítá.

Grundfos AKCE 2023

AKCE 2023 je již tradičně zaměřená na čerpadla pro rodinné domy, domácnosti a zahrady, která využijete pro posílení tlaku vody, čerpání vody ze studní, vrtů nebo čerpání dešťové vody. Nechybí ani čerpadla pro znečištěnou vodu nebo přečerpávací stanice. V AKCI 2023 najdete i výhodné sety čerpadel s příslušenstvím. Více ZDE.

Šetříte na správném místě?

Rostoucí ceny energií vedou mnohé domácnosti k hledání možných úspor a přechodu na alternativní zdroje energie. Šetření energií je často spojené s omezením pohodlí a změnou zvyklostí dané domácnosti – vypíná se topení nebo se topí na nižší teplotu, omezuje se používání některých spotřebičů.

Existuje ještě jedna cesta k rychlým a zajímavým úsporám – výměna oběhového čerpadla v systému vytápění. Výměnou lze ušetřit až 85% spotřeby energie původního čerpadla.

Věděli jste, že 200 milionů oběhových čerpadel na světě spotřebovává více energie, než je nutné, a z toho 100 milionů je instalováno v Evropě? Nejste mezi nimi také? Zastavte se v našich Instalatércentrech a zjistěte o nových čerpadlech více. Možná budete překvapeni, jakým směrem se vydali výrobci čerpadel v posledních letech.