WILO Stratos MAXO – chytré čerpadlo pro všestranné použití

WILO Stratos MAXO – chytré čerpadlo pro všestranné použití zveřejněno: 1. 10. 2023

Čerpadlo WILO Stratos MAXO je mokroběžné oběhové čerpadlo pro použití v systémech vytápění, chlazení a cirkulace teplé vody (pro cirkulaci teplé vody nese známe označení „Z“). Integrovaná regulace umožňuje přesné nastavení provozního režimu s maximální možnou efektivitou celého systému. Tyto typy se vyrábí s připojením na potrubí pomocí závitového nebo přírubového spoje v tlakových třídách PN10 a PN16. Přívod napětí 1x230V je zajištěn pomocí konektoru.

Automatické regulační režimy lze nastavit např. pro elektronicky řízené konstantní otáčky, regulace na proporcionální anebo konstantní tlak. K dispozici jsou i integrované prémiové funkce, jako například DynamicAdapt plus pro aktuální nastavení čerpacího výkonu na základě momentální potřeby, regulace dle požadavku teploty, funkce pro zajištění konstantního čerpaného množství kapaliny nebo Multi-Flow adapt která zajišťuje zásobování sekundárních čerpadel kapalinou. Parametry pro analogové nebo digitální vstupy jsou nastavitelné manuálně v rozsáhlém menu. Externě lze výkon řídit díky doplňkovým modulům pro sítě LON, CAN, MODBus, RS485, Ethernet a další. Ovládání pomocí napěťové nebo proudové smyčky je v integrované ovládací jednotce již z výroby připraveno, kontakty jsou viditelné na připojovací svorkovnici. Čerpadlo disponuje také automatickými funkcemi, jako je automaticky deblokační režim, vypnutí čerpadla při nulovém průtoku, měkkým startem a dalšími. Pro řízení zdvojených nebo dvou zapojených čerpadel není potřeba další příslušenství, vše je integrováno v řídící jednotce (kromě kabelu pro propojení dvou samostatných čerpadel). Jednoduchá čerpadla jsou dodávána s tepelnou izolací pro topné systémy.

Veškeré nastavené parametry jsou viditelné na přehledném displeji. Nesmíme opomenout ani integrované rozhraní Bluetooth, díky kterému můžete čerpadlo ovládat pomocí smart zařízení.

Přiložené soubory

Název Formát Velikost  
Wilo_Stratos_MAXO PDF 4.48 MB