Vyměňte starý kotel za novinku od Blaze Harmony

Dřevozplyňující, kombinované a automatické kotle na dřevo a pelety přináší až třetinové úspory.

Vyměňte starý kotel za novinku od Blaze Harmony zveřejněno: 28. 2. 2022

Jak z kotlů na dřevo vybrat nejlepší? Bude nový lepší než ten starý? Ušetřím čas a budu ohleduplnější k životnímu prostředí? Na to dokáže odpovědět český výrobce kotlů BLAZE HARMONY který představuje své novinky.

Pokud pro vytápění svých domovů využíváte dřevní biomasu, popřípadě o tom uvažujete a chystáte se na výměnu kotle či pořízení tohoto druhu vytápění, i v tomto případě poslouží kotle od společnosti BLAZE HARMONY. Přinášejí do tradičního světa vytápění dřevem skutečně inovativní a jedinečné patentované prvky pro úsporu paliva, vysoký komfort a dlouhou životnost. Očekávání zákazníků jsou vysoká. Na to se zaměřuje vlastní zkušený tým vývojářů s dlouholetou praxí. Zplynovací kotle nabízí velmi jednoduchou obsluhu, výraznou úsporu paliva a nižší celkové náklady na instalaci. S novým kotlem se dá snížit spotřeba paliva o více než třetinu. To znamená nejen úsporu finanční, ale také prostorovou a časovou při přípravě a skladování polen. Jako palivo je možné alternativně použít i štěpku nebo piliny. Zákazníci mohou využít jakoukoliv formu dřevní biomasy.

Právě v době, kdy má řada výrobců potíže s dodávkami, přestavuje firma z Lipníka nad Bečvou dřevozplyňující, kombinované a automatické kotle na dřevo a pelety. Certifikované moderní kotle jsou zárukou nejen kvality, ale i spolehlivosti, ekologické odpovědnosti s využitím nejmodernějších poznatků vývoje. Výrobní řada pokryje potřeby velmi širokého spektra náročných uživatelů.

V základní výrobní řadě najdeme například kotel BLAZE HARMONY o výkonu 12, 18, 25, nebo 33 kW. V základu je elektronická řídící jednotka s dotykovým ovládáním, odtahový ventilátor, ochrana zpátečky vestavěným termostatem, nerezová přikládací komora, detekce paliva, třípásmové vzduchování. Dostupná je i verze s lambda sondou. Jde o certifikovaný kotel dle ČSN EN 303-5, 5. emisní třída, splňuje Ecodesign.

BLAZE COMFORT s výkonem 15, 20, 25, 30 kW má certifikovanou regulovatelnost výkonu 50–100 %. Umožňuje také instalaci menší akumulační nádrže. Má poloautomatický provoz se stáložárnou vrstvou a detekcí paliva. V základu elektronická řídící jednotka, odtahový ventilátor, ochrana zpátečky vestavěným termostatem, detekce paliva, třípásmové vzduchování, dochlazovací smyčka a další přednosti. Máte také možnost výběru typu řídící jednotky. Dostupná je i verze s lambda sondou. Jde o certifikovaný kotel dle ČSN EN 303-5, splňuje 5. emisní třídu a Ecodesign.

Každý kotel firma osazuje elektronickou řídicí jednotkou pro přesnou kontrolu výkonu, jeho modulaci pro zamezení přetápění i řízení několika směšovaných okruhů, takže ke kontrole topného systému není třeba další elektronika.

Některé výrobky se obejdou i bez elektřiny. Odpadá tak obava z moderní řídící jednotky. Jde například o kotel BLAZE NATURAL. Přestože zařízení nevyžaduje žádnou elektrickou energii, nabízí všechny výhody kotle s řídicí jednotkou, včetně regulovatelnosti výkonu nebo možnosti samotížného zapojení. Jako palivo je v kombinovaném kotli možno použít dřevo i pelety. Vlastní přechod z režimu zplyňování dřeva na spalování pelet je zcela automatický a peletový hořák sám zapálí pelety a pokračuje ve vytápění bez zásahu obsluhy. Existuje také možnost vzdáleného přístupu.

Mezi novinkami je řada dalších výrobků, proto raději své potřeby konzultujte s našimi odbornými prodejci, kteří vám poradí a vyberou nejvhodnější zařízení přímo pro vás. Zároveň představí i další novinky nejen z oblasti vytápění. Zastavte se na nejbližší pobočce velkoobchodu Ptáček.