Victaulic nahradí svářečku či příruby

Victaulic nahradí svářečku či příruby zveřejněno: 7. 6. 2022

Nové technologie postupně nahrazují ty osvědčené, letité a mnohdy přežité. Potřebujeme šetřit čas a být při práci efektivnější. To je cílem amerického výrobce potrubního spojovacího systému Victaulic. Jejich spojovací systémy a systémy regulace průtoku optimalizují náklady na instalaci a snižují rizika, což zajistí bezpečné a včasné dokončení projektu v rámci rozpočtu.

Jde o drážkovaný mechanický spojovací systém. Tento systém je násobně rychlejší než spojování svárem, závitem nebo přírubami a to i při nižším počtu montážníků. V konečném důsledku to vede k nižším instalačním nákladům. Systém je navržen pro válcované nebo frézované drážky na standardním potrubí nebo válcované drážky na tenkostěnném potrubí. Vlastní příprava drážek je rychlá a snadná. Lze ji provádět jak při montáži na stavbě nebo v prefabrikačních dílnách, případně vám dodáme potrubí lakované a drážkované, předpřipravené k montáži. Dodavatel poskytuje celou řadu rozměrů pevných nebo pružných spojek, které v dané konfiguraci tlumí hluk a vibrace a není třeba dále používat kompenzátory.

Firma disponuje s více než 100 000 produkty a patentovanými technologiemi. My jsme pro vás naskladnili drážkované fitinky a armatury (kolena, T-kusy, redukce, uzavírací klapky), nářadí a drážkovací stroje, které vám rádi zapůjčíme. Postupně naskladňujeme i další výrobky, jako jsou drážkované lakované trubky. K dispozici jsou vám Victaulicem proškolení pracovníci, kteří pomohou s návrhem použití tohoto nového systému a zodpoví vaše případné otázky, poradí, naučí nebo zaškolí. Zkrátka uděléme vše proto, aby se vám s novinkou lépe pracovalo. Při dodávce materiálu Victaulic budete proškoleni přímo na stavbě zástupcem této společnosti a bude vám vystaven certifikát o proškolení. Victaulic vám navíc nabízí zdarma tyto služby:

  • Řešení teplotních dilatací na rozvodech potrubí se systémem Victaulic včetně návrhu pevných bodů a výpočtu sil do nich působících
  • 3D model strojovny včetně výpisu materiálu a časového porovnání montáže oproti svařování

Díky inovativnímu přístupu a spolehlivosti se s jejich systémem setkáte na mnoha známých stavbách a průmyslových objektech po celém světě. Jistotou je, že produkty prokazují dlouhou životnost ve všech instalacích, i v těch nejnáročnějších provozních podmínkách, od výškových budov až po hlubinné doly, kde jsou extrémní podmínky a zároveň nejvyšší požadavky na kvalitu a spolehlivost.

Všestrannější, ekonomičtější a spolehlivější systém, než je drážkovaný spojovací od Victalicu, na trhu v tuto chvíli není. Jeho instalace je několikanásobně rychlejší než spojování svařováním a spolehlivější než závitové nebo přírubové spoje, výsledkem čehož jsou velmi nízké instalační náklady. Přijďte se informovat na novinku do některého našeho Instalatércentra, kde vám poskytneme další informace.