Vaillant – tepelná čerpadla a kotle budoucnosti

Nové tepelné čerpadlo značky Vaillant přinese do vašeho domu teplo a pohodlí.

Vaillant – tepelná čerpadla a kotle budoucnosti zveřejněno: 28. 11. 2023

Proč začít modernizovat svůj topný systém
Na počátku rekonstrukce topného systému rozhodně nemusí stát pouze kotel, který už dosluhuje. Cest k tomuto zásadními rozhodnutí může být více. Možná je to ekonomické hledisko, postupná změna klimatu, ekologie. Změny cen energií udělaly v posledních letech veletoč. Nezřídka je při rozhodování o zdroji tepla vítězem tepelné čerpadlo.

aroTHERM plus - nejnovější řada tepelných čerpadel Vaillant
I vy si můžete užít maximální tepelný výkon s přírodním chladivem R290 se spoustou dalších výhod. Stačí si pořídit tepelné čerpadlo aroTHERM plus od značky Vaillant. Je ekologicky šetrné, a především dosahuje vysokého energetického výkonu i při nízkých venkovních teplotách. Jedná se o důsledek použití právě zmiňovaného přírodního chladiva R290. To nabízí nejen skvělé ekologicky přívětivé vlastnosti, ale i výstupní teplotu až 75 °C. aroTHERM plus je ideální pro novostavby s podlahovým vytápěním nebo starší domy s radiátory.

Další skvělou vlastností tohoto tepelného čerpadla je minimální hlučnost, což uvítáte nejen vy, ale též sousedé v hustě zastavěných oblastech. Navíc je možné čerpadlo ovládat vzdáleně pomocí chytré aplikace na telefonu – ideálně s použitím internetové brány VR 940 f myVAILLANT connect a regulátoru VRC 720 (f) sensoCOMFORT. Vše probíhá jednoduše pomocí vzdáleného přístupu prostřednictvím mobilní aplikace. Intuitivní aplikace myVAILLANT umožní kontrolu, optimalizaci a správu topného systému kdykoliv, odkudkoliv a s informacemi v reálném čase, přesně podle potřeb zákazníka. Jde o chytrý ekosystém, který se neustále rozvíjí a doplňuje o další užitečné funkce prostřednictvím pravidelných aktualizací.

Základní specifikace:

  • Tepelné čerpadlo s přírodním chladivem R290
  • Teplota topné vody až 75 °C (vypínací mez chladivového okruhu)
  • Teplota teplé vody až 70 °C (bez použití přídavného zdroje)
  • Kompresor s invertorovou technologií
  • PV + SG ready – připraveno pro fotovoltaiku
  • Aktivní chladící funkce v letním období
  • triVAI – optimalizace nákladů na vytápění pomocí zadání cen energií
  • Aplikace myVAILLANT pro vzdálenou správu

Další sázka na budoucnost spočívá v kondenzačních kotlích

Skvělou volbou při hledání hlavního zdroje tepla jsou i kondenzační kotle Vaillant s technologií ioniDetect, jako např. ecoTEC plus a ecoTEC exclusive. Kvalita výrobků zajišťuje dlouhou životnost a inovativní funkce obou kotlů zvyšují účinnost i výkon.

Nová funkce ioniDetect umožňuje navíc adaptaci kotle na měnící se složení plynu - kotel tak automaticky přizpůsobí svůj provoz. S plochým designem, jednoduchým ovládáním a chytrými regulátory je instalace a používání kotle ecoTEC plus a ecoTEC exclusive ioniDetect snadné. Tyto kotle lze navíc ovládat vzdáleně pomocí internetového modulu sensoNET a aplikace sensoAPP, což umožňuje správu i mimo domov, například z práce nebo dovolené.

Kondenzační kotle této řady mohou být zakoupeny s prodlouženou zárukou na dobu 5 nebo 7 let. Nově je k dispozici certifikát CONNECTED, který zákazníkům poskytuje nejen právě prodloužení záruky na 5 let, ale také vzdálený dohled nad kotlem prostřednictvím vybrané servisní firmy po celou dobu životnosti.

Kompletní sortiment výrobků značky VAILLANT je k objednání v prodejní síti Ptáček - velkoobchod.