Otevírací doba 1. a 8.5. Více informací

Technologie budoucnosti z Benekovu

Jako jediní v republice přicházíme na trh s novinkou, a to hybridním kotlem rodinné firmy Benekov.

Technologie budoucnosti z Benekovu zveřejněno: 27. 7. 2021

Jde o kombinaci tepelného čerpadla, peletového kotle, venkovní jednotky a záložního elektrokotle. Tato sestava je jistotou, že budete mít vždy tepelnou pohodu, budete svůj dům vytápět ekologicky, ekonomicky a komfortně.

Podstatou této technologie je kombinace peletového kotle s tepelným čerpadlem. Oba zdroje jsou řízeny špičkovou řídící jednotkou Siemens, která vyhodnocuje aktuální cenu za vyrobené teplo. Podle toho určuje, který ze dvou zdrojů má být prioritně v provozu. Hybridní kotel využívá to nejlepší z obou druhů médií.

První vyvíjený model má výkon 25 kW v peletách a 10 kW vyrábí tepelné čerpadlo. Je tak vhodný pro starší rodinné domy i bez zateplení. Pořízení hybridu vyjde na podobné peníze jako pořízení tepelného čerpadla pokrývající celoročně výrobu tepla. Ale provozní náklady jsou o 30 až 40 % nižší než při provozu samotného tepelného čerpadla nebo samotného peletového kotle.

Protože je součástí tepelného čerpadla i elektrokotel, pořídíte si najednou celkem tři zdroje.Můžete zvolit i takovou variantu, že si nejprve pořídí peletový kotel a následně může kdykoliv rozšířit systém o tepelné čerpadlo.

Životnost celé technologie a hlavně tepelného čerpadla je výrazně delší než když si zvolíte k vytápění pouze jeden z těchto zdrojů.

Další výraznou výhodou je to, že nemusíte investovat peníze do rekonstrukce radiátorů, což by vás čekalo v okamžiku, když nahradíte starý zdroj například na plyn nebo na tuhá paliva a pořídíte si místo nich tepelné čerpadlo. U hybridu je možno ponechat původní radiátory.

Teplo i elektřina

Benekov ovládá i technologie fotovoltaických elektráren a na trh dodává vlastní bateriová úložiště. Firma tak připravuje unikátní řešení, kdy z jedné společné řídící jednotky bude společně řízena výroba elektřiny i tepla. Díky kombinaci s tuhými palivy bude možno celou technologii navrhnout tak, aby zajistila provoz domu i v případě black-outu.

S ohledem na velké plány Evropské unie cestou k zelené energii a konkrétní dotační podpoře na její prosazení, je technologie hybridních peletových kotlů v kombinaci s fotovoltaikou vynikajícím řešením pro budoucnost. Zajišťuje minimální náklady na spotřebu tepla, vyrábí si elektřinu k vlastnímu provozu a ochrání majitele domu před výpadky elektřiny. Vývoj této komplexní technologie se nyní dokončuje.

Elektrokotelny Benekov můžete objednat a zakoupit v prodejní síti Ptáček - velkoobchod. Více informací o produktech ze sortimentu divize vytápění a ohřev vody požadujte u svého prodejce, obchodního zástupce nebo na našich Instalatércentrech. Kompletní sortiment výrobků značky Benekov k objednání v prodejní síti Ptáček - velkoobchod.

Přiložené soubory

Název Formát Velikost  
Technický popis a parametry PDF 848.91 KB