Technika nejen pro revizního technika

 Technika nejen pro revizního technika zveřejněno: 13. 6. 2022

V dnešní době pouze kvalitně odvedená práce nestačí. Je to sice záruka úspěchu, ale správně se říká „důvěřuj, ale prověřuj“. K tomu je nutné použít kvalitní měřící techniku.

Některé měřící a kontrolní přístroje nám představila společnost AFRISO, specialista na měřící, řídící, monitorovací a regulační techniku technických zařízení budov. Specializují se na domácí techniku, průmysl a dokonce i techniku pro ochranu životního prostředí.

Například dříve si revizní technik při kontrole těsnosti potrubí vystačil s analogovým manometrem, hadičkami, ucpávkou a pumpičkou popřípadě „mýdlovou vodou“. Jenže dnes je to jiné. Změnily se technologie, materiály, postupy. Kromě zkoušky těsnosti potrubí je důležité vědět na jaký tlak a po jakou dobu probíhá kontrola. Tento požadavek vám mýdlová voda zcela jistě nesplní. Moderní měřící zařízení jsou nejen velmi přesná, ale i schopna vyhotovit protokol o měření a poskytnou zákazníkovi podrobnou dokumentaci. Tím lze zabránit občasným nedorozuměním.

Kromě kvalitní techniky, je například pro ověření tlaku, koncentraci plynu CO2, detekce hořlavých plynů a podobně, potřeba několik separátních profesionálních přístrojů. To jednoznačně nese značné investiční náklady, zvláště pokud je každé zařízení od jiného výrobce. AFRISO má řešení. Jde o zařízení CAPBs® device.

Universální a jednoduché řešení

CAPBs® device je základní modul, který má displej, ovládací tlačítka, vestavnou baterii, nabíjecí port USB-C a vyhodnocovací elektroniku. Aby technik mohl, provádět měření potřebuje vložit samostatnou vyměnitelnou měřící hlavici. Jaké měření s CAPBs® device je možné provádět, určuje právě hlavice. Jednoduše řečeno, v případě, že potřebuje provádět tlakovou zkoušku, stáčí vložit hlavici s tlakovým senzorem a můžete začít měřit.

Sofistikované a jednoduché řešení.

K dispozici jsou různé vyměnitelné hlavice pro různé fyzikální veličiny teplotu, tlak, vlhkost, koncentraci hořlavých plynů, kvalitu vzduchu, kvalitu vody a mnoho jiného. Pro fyzikální veličiny existuje několik vyměnitelných hlavic, popř. rozsahy měření. Navíc každým rokem jsou vyvíjeny nové hlavice.
Čím je CAPBs® device ještě zajímavý?

Kromě standardního měření, CAPBs® device umí vygenerovat QR kód. V případě, že tento QR kód načtete pomocí mobilní aplikace EUROsoft Live, tak si budete moct zapsat poznámky o zákazníkovi, odběrném místě, pořídit fotografii, podepsat zákazníkem a následně vygenerovat protokol o měření, který můžete sdílet například emailem nebo sociálními službami přímo k zákazníkovi.

Jsou vyměnitelné hlavice přesné?

Vyměnitelné hlavice jsou stejně jako „základna“ profesionální a kvalitní zařízení. Přesnost zařízení závisí mimo jiné na rozsahu měření, ale nejvhodnější typ pro váš způsob používání vám pomohou vybrat naši obchodně techničtí poradci.

S novou zakázkou si můžete pořídit i nové konkrétní hlavice, které potřebujete. Poté stačí zase jenom vložit hlavici a můžete začít s měřením. Výhodou je, že nová hlavice je o mnoho levnější než další nové zařízení.