Otevírací doba 1. a 8.5. Více informací

Spolehlivá detekce úniku vody od firmy Resideo

Jedna z nejčastěji hlášených škod pojišťovnám je způsobena únikem vody v domě z potrubí, pračky či topného systému.

Spolehlivá detekce úniku vody od firmy Resideo zveřejněno: 7. 4. 2024

Škodnou událost nelze předvídat
Leckdo bohužel zažil vyplavenou koupelnu, možná i další místnosti. Problém často způsobí vadná pračka, prasklé potrubí, poškozený topný systém. Dá se tomu vůbec předejít? Jak zjistit únik vody v domě? Prevencí je spolehlivá detekce úniku vody. Je to ovšem nejen prevence škod, ale i mnoha starostí spojených s vyplavením bytu či domu, zničení podlah a vybavení.

Detekce úniku vody a rychlá akce
Domácí komfort a bezpečnost přináší firma Resideo prostřednictvím detektoru úniku vody L1 Wi-Fi. Zařízení vás upozorní nejen na únik vody, ale i na pokles teploty a možné zamrznutí potrubí či zvýšení vlhkosti. Ve spojení s uzavíracím ventilem s pohonem L5 Wi-Fi pomůže zabránit vzniku škod, protože ventil L5 automaticky uzavře přívod vody do objektu, okamžitě po detekci úniku. Bezpečnostní zařízení je možné rozšířit o další detektory či detekční kabely pro pokrytí a ochranu celé domácnosti.

Malé zařízení s velkými možnostmi
Oba zmíněné produkty, které tvoří kompletní systém ochrany před škodami způsobenými únikem vody (Series Water Control), jsou propojeny prostřednictvím aplikace Resideo Smart Home.

Klíčové vlastnosti detektoru úniku vody a nebezpečí zamrznutí L1 Wi-Fi

  • Upozornění na netěsnosti nebo zamrzlé potrubí pomocí notifikací na chytrém telefonu, navíc upozornění na místě instalace pomocí LED kontrolky a alarmu
  • Detektor je napájen bateriemi a instaluje se do blízkosti ohřívače vody, pračky, dřezu nebo myčky nádobí
  • Aplikace Resideo vás provede připojením k domácí Wi-Fi. Není nutná centrální jednotka.
  • Součástí balení je detekční kabel 1,5 m, který reaguje na přítomnost vody po celé své délce. Kompletní pokrytí domácnosti můžete zajistit přidáním dalších detektorů L1, nebo prodlužováním detekčních kabelů až na délku 152 m.
  • I po detekci úniku vody se detektor resetuje, čímž je opět uveden do provozu. Kabel je nutné vysušit. Lze si však objednat ještě jeden kabel do zálohy pro rychlou výměnu.

Přednosti uzavíracího ventilu pro ochranu proti úniku vody L5 Wi-Fi

  • Uzavírací ventil L5 Wi-Fi se dá ovládat prostřednictvím aplikace, můžete ho zavřít či otevřít odkudkoli. Ventil lze ovládat i stiskem tlačítka přímo na těle pohonu nebo při výpadku proudu i ručním uzavřením páčkou. Aplikace slouží ke konfiguraci ventilu i detektorů úniku vody, nastavení výstrah, lokací apod.
  • Uzavírací ventil lze bezdrátově spárovat s jakýmkoli detektorem úniku vody Resideo Wi-Fi pro spolehlivou ochranu celého domu. Lze připojit až 30 detektorů na jeden uzavírací ventil L5.

S firmou Resideo přichází nejen bezpečnostní zařízení ale i další ideální produkty a řešení pro vaše současné i budoucí potřeby. Přijdte si ten nejvhodnější vybrat do našich Instalatércenter.