Rychlejší a lepší podoomítkové těleso hansgrohe

Hansgrohe představuje novou generaci nejznámějšího podomítkového tělesa na trhu - iBox universal 2.

Rychlejší a lepší podoomítkové těleso hansgrohe zveřejněno: 8. 12. 2023

Sám výrobce, firma hansgrohe, o něm říká, že je rychlejší, flexibilnější, inteligentnější a nese název iBox universal 2. Navazuje tak na svůj neznámější výrobek ze segmentu podomítkových těles. S novým iBox universal 2 a příslušnými sadami je instalace dvakrát rychlejší než u předchozího modelu. Kombinuje osvědčené přednosti s několika novými funkcemi. Montáž je proto rychlá a přesná. S podomítkovým tělesem jsou spojeny i nové produkty, které naleznete v přiloženém dokumentu.

Efektivní instalace s maximální flexibilitou
Vývoj iBox universal byl založen na dlouholetých zkušenostech s více než jedenácti miliony instalací, propracovaných výrobních postupech, výzkumu i testech. Výrobce tak mohl spojit osvědčené výhody svého předchozího typu s několika novými funkcemi za použití kvalitních materiálů. Nové podomítkové těleso hansgrohe iBox universal 2 kromě jiného také nabízí platformu pro digitální zážitek ze sprchování.

Nové podomítkové těleso hansgrohe je kompatibilní s předešlými typy
Novou základní sadu iBox universal 2 lze snadno kombinovat se stávajícími i dříve vyráběnými sadami, a to jak značky hansgrohe, tak Axor. Kromě toho je instalace nových podomítkových těles jednodušší, bezpečnější i rychlejší. K dispozici jsou jednotky pro sprchu nebo vanu, které poskytují optimální kontrolu nad počtem spotřebičů. Zařízení je dokonce kompatibilní s digitálními sprchami. Starší řady vyžadují adaptérovou desku, kterou je nutné objednat samostatně.

Kdy je vhodné použít podoomítkové těleso?
Měli jste dosud ve sprše a vaně baterii nebo termostat instalované na omítku? Takovéto klasické baterie mají mnoho výhod, například jdou snadno vyměnit, což je ideální pro rychlou renovaci. Jejich nevýhodou bývá, že jsou relativně velké a vyčnívají do prostoru. V malých koupelnách zabírají drahocenné místo. Podomítkové instalace se proto uplatňují zejména v novostavbě nebo při větší renovaci.

Výhody podomítkových termostatů a baterií

  • IBox má více možností pro instalaci díky novému upevňovacímu kruhu
  • Nová posuvná objímka - proto již není zapotřebí nic odřezávat
  • Nedochází k žádným únikům, je předem zabudována těsnící manžeta
  • Velmi dobrá protihluková a tepelná izolace obalením EPP pěnou (expandovaný polypropylén)
  • Díky odhlučnění se všechny nové vrchní sady vyznačují třídou hlučnosti 1
  • Snadná nivelace díky ochrannému stavebnímu krytu se stabilními výstupky pro vodováhu
  • Rotačně symetrické uspořádání (všechna připojení jsou identická), z toho vyplývá univerzálnost osazení, méně chyb při instalaci a méně komplikací
  • Ochrana proti pronikání vlhkosti do zdiva
  • Zmenšené ovládání sprchy těsně přiléhá ke stěně, čímž vzniká moderní a uhlazený vzhled.
  • Při sprchování nebo koupeli už nemusíte dávat pozor, abyste se neuhodili. O to více si užijete volný prostor, komfort a příjemné zážitky s vodou.
  • Výhoda volného a bezbariérového pohybu je ideální pro vícegenerační koupelnu.
  • Viditelné díly podomítkových termostatických baterií se nezahřívají, obecně tedy nehrozí nebezpečí v důsledku horkých povrchů, což je vhodné pro děti či seniory.
  • Malé ovládací jednotky nejen vypadají pěkně a jsou spolehlivé, ale i jejich údržba je snazší než u velkých baterií.

Náš tip
Velké množství variant v oblasti podomítkových výrobků od hansgrohe vám přináší netušené možnosti při řešení koupelny díky mnoha funkcím a designům. Podle vybavení koupelny se nabízí ruční sprcha, horní sprcha, sprchový systém a podobně. Nyní máte možnost vylepšit svou koupelnu ovládáním sprchy s chromovou, černou či bílou povrchovou úpravou a volit můžete oblé, hranaté nebo „soft-cube“ designy. Se vším vám rádi poradíme na našich pobočkách.


Přiložené soubory

Název Formát Velikost  
Technicky_radce_Hansgrohe PDF 5.01 MB