Velikonoční otevírací doba Více informací ×

Překvapivě jednoduché řešení pro sprchový kout

Nejnovější sprchový žlab ShowerDrain S+ od firmy ACO splňuje ty nejvyšší uživatelské požadavky.

Překvapivě jednoduché řešení pro sprchový kout zveřejněno: 9. 12. 2021

Každý kdo plánuje výstavbu, montáž či rekonstrukci sprchového kouty by měl zpozornět, pokud potřebuje hezký sprchový žlab, který se snadno čistí, je kvalitní, funkční, jednoduchý a především se snadno instaluje.

Odvodnění sprchy formou odtokového žlabu bylo revoluční novinkou v polovině dvacátých let, kdy byla společnost ACO průkopníkem a jako první uvedla sprchový žlab na trh. Ale ani od té doby ACO nespí a neustále přichází na trh s modernějšími a všestrannějšími technickými řešeními. Trend moderních bezbariérových koutů je totiž stále populárnější doma i v zahraničí. A duší těchto sprchových koutů je právě sprchový žlab, který poskytuje funkční odvodnění a přesto je elegantní.

Elegantní vzhled a snadné čištění

Elegantní sprchový žlab je vyroben z elektrolyticky leštěné nerezové oceli, lze jej snadno přizpůsobit jakémukoli standardnímu formátu dlažby a perfektně se hodí do každé koupelny. Velmi dobře si rozumí i s tolik populární velkoformátovou dlažbu.

Profil žlabu v sobě snoubí vzhled liniového žlabu a praktičnost bodové vpusti. I samotné vyjmutí roštu je extrémně jednoduché díky funkci Tip&Flip, stačí zatlačit prstem na logo ACO a rošt se přizvedne, nepotřebujete žádné nástroje. Sifon i žlab pak snadno vyčistíte, díky vyjímatelnému a rozebíratelnému pachovému uzávěru. Snadné rozebráním na dvě části poskytuje možnost jeho dokonalého vyčištění od usazenin, díky jeho úchopům ve vrchní části si nemusíte máčet ruce ve špinavé vodě, které je pro většinu z nás „noční můrou“.

Funkční design

Elegance je umocněn kombinací kvalitních materiálů s vysokou kvalitou provedení. Profil sprchového žlabu je vyroben ze 4 milimetrové leštěné nerezové oceli. Žlab je spádován do středu a rovný okraj tak umožňuje bezproblémové napojení přímo k dlažbě. Celkovou délku je možné zkrátit až o 80 mm (maximálně 40 mm z každé strany) a přizpůsobit ji tak individuálním podmínkám ve sprchovém koutě.

Vyrovnání žlabu při instalaci lze provést poměrně přesně pomocí gumové podložky ACO Pad umístěné uprostřed žlabu. Při použití standardní dlažby o tloušťce 10 mm lze profil instalovat přímo. Při použití silnější dlažby nebo kamene, použijte vyrovnávací prvek, který je součástí dodávky.

Jednoduchá instalace

Pro správnou hydroizolaci je nezbytná továrně namontovaná izolační fólie. Během instalace je podlahový odtok chráněn ochranným krytem, aby se zabránilo vniknutí nečistot do kanalizace. Okraj ochranného krytu lze odstranit bez použití nářadí, takže spodní část sprchového žlabu lze snadno instalovat vedle stěny. Vyrovnání lze provést pomocí plastových šroubů, jejichž délku lze také zmenšit bez použití nástrojů.

Výběr roštu

Žlab je k dispozici se dvěma typy designových roštů: jednoduchý a čistý rošt Plate, zatímco rošt Stripe přináší do koupelny trochu lehkosti.

Podrobné instalační video:

  • Snadné čištění
  • ShowerDrain S - různá provedení
  • Jednoduchá montáž
  • ShowerDrain S - různá provedení