Velikonoční otevírací doba Více informací ×

Přečerpávací stanice pro kondenzát z kotlů

Čerpadla CONLIFT1 jsou určena pro odčerpávání kondenzátu z míst, odkud vodu nelze odvádět samospádem.

 Přečerpávací stanice pro kondenzát z kotlů zveřejněno: 22. 8. 2022

Čerpadla CONLIFT jsou vhodná pro čerpání kondenzátu, který se shromažďuje pod úrovní kanalizace nebo který nemůže proudit do kanalizační soustavy nebo odpadu budovy přirozeným samospádem.

CONLIFT může čerpat kondenzáty nevyžadující neutralizaci, tj. s hodnotami pH 2,5 nebo vyššími. Kondenzát s hodnotami pH do 2,5 by měl být před opuštěním jednotky Conlift neutralizován. Bez ohledu na možnosti jednotky CONLIFT mohou místní předpisy vyžadovat instalaci neutralizační jednotky, dokonce i pro hodnoty pH 2,5 nebo vyšší. Maximální dopravní výška je 6 m a maximální průtok 0.17 l/s, teplota my měla být nižžší než 50 °C.

Volitelným příslušenstvím čerpadel CONLIFT je PCB alarm, který při vysoké hladině kondenzátu v nádrži automaticky odpojí kotel a spustí akustický alarm. Dále je možné čepadla CONLIFT dovybavit neutralizačním boxem, který obsahuje 1,2kg granulátu a je vhodný pro aplikace s agresivním kondenzátem s pH nižším než 2,5.

Tři zásadní výhody stanic CONLIFT
1. Snadná instalace - stanici CONLIFT lze nainstalovat na podlahu či na zeď a je již dodávána s nástroji k instalaci a čtyřmi přípojkami. Je tedy kompatibilní napříč aplikacemi.
2. Vynikající spolehlivost - nerezová konstrukce chrání motor a ložiska a pro těžší podmínky nabízí stupeň krytí IP24.
3. Tichý provoz - pečlivě navržená konstrukce zajišťuje, že přečerpávací stanice CONLIFT je velmi tichá. Zákazníci se tak nemusí bát, že jim bude čerpadlo ve sklepě hučet.

CONLIFT dokáže odčerpat kondenzát s nominálním výkonem menším než 200 kW. Grundfos CONLIFT je profesionální řadou čerpadel na kondenzáty navrženou s dlouhou životností a tichým chodem. Robustní konstrukce čerpadla a zabudovaná 2.6-litrová nádrž dělá z čerpadla CONLIFT spolehlivý a účinný článek v každé soustavě.

Řada obsahuje dvě varianty.

Prví je CONLIFT L – základní verze (Hmax=4.5m, Qmax.=342 l/h). Obsahuje přídavný hladinový spínač s beznapěťovým kontaktem pro vypnutí kondenzačního zdroje (např. kotle) nebo externího poplašného zařízení.

Druhou variantou je CONLIFT - zdokonalená verze s větší kapacitou (Hmax=5.4m, Qmax=420 l/h), s přídavným hladinovým spínačem pro interní akustický alarm a pro restartování čerpadla z důvodu vyšší bezpečnosti. Obě verze se dodávají v celku i s kabelem a elektrickou zástrčkou, zabudovanou zpětnou klapkou, výtlačnou hadicí a adaptéry.

Další informace vám poskytnou naši obchodní zástupci či prodejci na Instalatércentrech.