Potrubní systém SANHA THERM se vyplatí

Potrubní systémy z uhlíkové oceli od SANHY jsou ekonomicky i technicky velmi atraktivní volbou.

  Potrubní systém SANHA THERM se vyplatí zveřejněno: 4. 7. 2022

Pro připojení topných systémů, sprinklerových systémů a systémů chladicí vody jsou preferovány trubky z uhlíkové oceli. Jedná se o trubky a tvarovky vyrobené z nelegované oceli. V našich Instalatércentrech si rozhodně vyberete ze široké nabídky sortimentu trubek a tvarovek systémů SANHA®-Therm a SANHA®-Therm Industry.

Flexibilní a především všestranné
Zejména v uzavřených okruzích bez vstupu kyslíku jsou potrubní systémy z uhlíkové oceli ekonomicky i technicky velmi atraktivní volbou. SANHA vyrábí jak trubky, tak lisovací tvarovky ve svých vlastních evropských závodech. Tímto způsobem může výrobce velmi přesně zajistit kvalitu a výrobní tolerance.

Sortiment zahrnuje rozměry 12 - 108 mm, takže mnoho elementárních aplikací jako topení, chlazení, stlačený vzduch nebo sprinklerové systémy lze snadno realizovat i ve velkých stavebních projektech. Kromě řady SANHA®-Therm s černým těsnicím kroužkem EPDM je systém SANHA®-Therm Industry s červeným těsnicím kroužkem FKM zvláště vhodný pro průmyslové aplikace. Odpovídající systémové trubky jsou k dispozici ve verzích 6 m a také 3 m verzích pro snadnější přepravu.

Snadné zpracování šetří čas, peníze i nervy
Kromě vysoké hospodárnosti materiálu (1.0034 dle EN 10305-3) mají oba potrubní systémy combipress. To znamená, že spojení může být provedeno až do 54 mm včetně s původními obrysy SA, V a M. Zpracovatelé nemusí kupovat drahé nové nástroje a výrazně se snižuje riziko záměn při někdy hektické každodenní práci na stavbě.

Push & Stay je zvláště praktický pro montáž. Tím je zajištěno, že tvarovky lze nasunout na konec trubky bez sklouznutí. To značně usnadňuje zpracování v úzkých instalačních šachtách nebo při práci nad hlavou. Kromě toho mají všechny lisovací tvarovky potrubního systému SANHA®-Therm funkci UVUD pro maximální bezpečnost: Zapomenuté lisované body jsou zaznamenány nejpozději při tlakové zkoušce.

Kromě toho je těsnosti lisovaného spojení dosaženo mechanickou bezplamennou deformací trubky a tvarovky. Tímto způsobem lze také velmi rychle realizovat instalace v rozsáhlých stavebních projektech: nařezat na délku, odstranit otřepy, připojit tvarovky a lisovat - hotovo. Dodatečná ochranná opatření, jako je pájení nebo svařování, proto nejsou nutná.