Ponorné kalové čerpadlo AmaPorter

Ponorné kalové čerpadlo AmaPorter zveřejněno: 22. 10. 2023

Osvědčená typová řada kalových čerpadel KSB AmaPorter s motory o jmenovitém výkonu 0,55 až 1,5 kW byla tento rok rozšířena o další velikosti, a sice až do výkonu 4,2 kW. Toto umožnilo dosáhnout vyšších průtoků a dopravních výšek.

KSB AmaPorter je určen k čerpání odpadní vody, splašků, dešťové nebo říční vody. Robustní konstrukce zaručuje vysokou provozní spolehlivost a dlouhou životnost. Správně dimenzovaný motor umožňuje vysokou provozní spolehlivost i za ztížených provozních podmínek. Tento typ kalových čerpadel je osazen hřídelí z nerezové oceli a je dodáván s jednou, nebo dvěma mechanickými ucpávkami které nejsou závislé na směru otáčení motoru.

Instalované řezací zařízení s vysokou mechanickou odolností vůči znečištěné vodě umožňuje provoz i s hrubšími nečistotami. Instalaci čerpadla je možné provést jako stacionární s bezšroubovým spojem na patkovém koleni, nebo jako mobilní instalaci v jímce. Materiál tělesa čerpadla je litinový maximální dopravované množství je až 130m3/h, maximální výtlak je až 37m, maximální teplota čerpané kapaliny je 40°C. Instalační příslušenství jako jsou armatury, ovládací jednotky, snímače hladiny nebo plováky jsou k nalezení v technických podkladech výrobce.

Čerpadla KSB je možné objednat a zakoupit v prodejní síti Ptáček - velkoobchod. Další produkty a nejen čerpadla si můžete vybrat ve specializovaných prodejnách se sortimentem topení, voda plyn v našich Instalatércentrech.