Velikonoční otevírací doba Více informací ×

Podlahové topení s novou regulací

Pro váš tepelný komfort si pořiďte chytré řešení CONCEPT smart regulaci podlahového topení.

Podlahové topení s novou regulací zveřejněno: 19. 2. 2023

Naskladnili jsme nové SMART regulace podlahového vytápění CONCEPT od dodavatele Thermo-control. Jde o upgrade stávajícího CONCEPT systému, jehož položky postupně mizí z našich prodejen. Stačí několik úprav a o vaše podlahové topení bude skvěle postaráno, alespoň pokud jde o regulaci, úspory a řízení celého systému.

Technologie TPI (Time Proportional & Integral) je osvědčenou metodou minimalizace spotřeby energie výpočtem požadavků z termostatu. Zařízení Concept, která disponují technologií TPI, dokáží zajistit přesnější regulaci teploty a výsledkem je úspora energie i zvýšená úroveň komfortu. Mají složitější algoritmus, který se neustále přizpůsobuje podmínkám prostředí. „I“ integrální část zařízení TPI díky komplexnímu algoritmu provádí malé, dlouhodobé úpravy procesu, mění délku doby vytápění tak, aby se teplota místností ještě přesněji přiblížila požadované hodnotě.

Chytrá aplikace pro snadné řízení

Se systémem ENGO Smart nepotřebujete žádnou internetovou bránu. Komunikace mezi zařízeními probíhá přes cloud. Tam se informace přenesou a zpracují. Aplikace umožňuje vytvářet scénáře pro automatické fungování. Aplikace ENGO Smart mimo jiné umožňuje ovládání hlasem díky spolupráci s Amazon Alexa a Google Home.

Digitální Wi-Fi termostat PT-21WWF / PT-21BWF je moderní, drátový Wi-Fi termostat, který umožňuje hospodárné a ekologické řízení jakéhokoli typu vytápění. Vyznačuje se přehlednou nabídkou a množstvím užitečných funkcí. Zajišťuje vzdálenou kontrolu topného systému pomocí aplikace ENGO Smart. Programování termostatu PT-21WWF / PT-21BWF je velmi jednoduché a umožňuje přizpůsobit cyklus vytápění dennímu rytmu uživatele. Napájení je na 230 V s maximální zátěží 3 A. Rozsah regulace teploty je 5 - 45 °C a přesnost nastavení teploty 0,1 °C

Dalším důležitou součástí sestavy je termoelektrický pohon PT-POH-M30 pro energeticky úspornou regulaci vytápění i chlazení. Vzhledem k možnosti manuálního otevírání ventilu jednoduchá instalace i údržba. Ventil lze kdykoli otevřít ručně a manuálně tak nastavit průtok.

Přednosti:

  • malá celková šířka 37 mm pro instalace v úzkém prostoru;
  • odolné a spolehlivé – vysoce kvalitní materiály „Made in EU“;
  • energeticky účinný díky nízkému příkonu
  • snadná instalace bez použití nástrojů.

Typ NC = bez napětí uzavřený

Manuální digitální termostat

Nechybí i drátový termostat napájený ze sítě (230V) / bateriemi (2xAAA). Slouží pro drátové ovládání vytápěcích nebo chladicích zařízení. Princip jeho fungování je založen na udržování komfortních podmínek v místnosti v souladu s konstantní teplotou nastavenou uživatelem. Je připojen přímo ke zdroji tepla (kotli). Díky zabudovaným algoritmům nabízí mnohem lepší přesnost regulace teploty než tradiční mechanické termostaty. Lze využít i manuální termostat PT-01DR. Jde o termostat určený k řízení vytápění / chlazení, které se vyznačuje vysokou tepelnou setrvačností (podlahové vytápění). Požadovaná hodnota pokojové teploty se jednoduše nastavuje pomocí kolečka. Díky zabudovaným algoritmům nabízí mnohem lepší přesnost regulace teploty než tradiční mechanické termostaty.

Centrální svorkovnice pro podlahové vytápění

Centrální svorkovnice je určena pro ovládání zónového vytápění (8 zón). Umožňuje pohodlné připojení drátových termostatů a termoelektrických pohonů. Obsahuje vestavěný řídicí modul pro zdroj tepla (kotel) a čerpadlo. Centrální svorkovnice je uzpůsobena pro práci s pohony typu NC. PT-S08 reguluje teplotu v místnostech pomocí termostatů uzavřením nebo otevřením průtoků topných smyček termoelektrickými pohony spojených se svorkovnicí a namontovaných na rozdělovači.

Značka Concept i v tomto případě bude skvělým pomocníkem pro vaše podlahové topení a pro vás řešení tepelné pohody, o zařízení se dozvíte více v našich Instalatércentrech.