Otevírací doba 1. a 8.5. Více informací

Podlahové vytápění v režii Ptáček

Podlahové vytápění v systémech Concept a Easy přináší pro vaše zakázky kvalitní materiály za stabilní ceny a představují výhodné řešení pro vás i vaše zákazníky.

Podlahové vytápění v režii Ptáček zveřejněno: 14. 5. 2017

Systémové trubky Concept a Easy jsou určeny dle typu pro vnitřní rozvody vody, vytápění, rozvod stlačeného vzduchu a chlazení. Vzhledem k různým požadavkům jednotlivých projektů a jejich ekonomické náročnosti jsme pro vás připravili ucelený systém potrubí v řadách našich privátních značek Concept a Easy.

Trubky Concept

Zboží značky Concept se vyznačuje vysokou kvalitou za výbornou cenu. Stejně tak je tomu i v případě systému podlahového vytápění Concept. Al/PE-X je vícevrstvá trubka s podélně svařenou hliníkovou vrstvou. Materiál vnitřní trubky PEHD-Xc je nejvyšší kvality na trhu. Díky silné hliníkové vrstvě je trubka velmi pevná a má vynikající pevnostní vlastnosti a vysokou tvarovou stálost. Trubka snese vysoký statický tlak a odolává rázům i krátkodobému překročení teploty, proto je vhodná pro vnitřní rozvody vody, vytápění, rozvod stlačeného vzduchu a chlazení. Pro spojování doporučujeme lisovací tvarovky Sudo Press s technologií Visu-Control®. Maximální provozní teplota je 95 °C a provozní tlak 10 bar, nepropustnost kyslíku je 100%.

Alternativou mohou být trubky ze síťovaného polyethylénu PE-Xc. Trubky vyrobené z polyethylénu o vysoké hustotě se zasíťováním fyzikální cestou – tj. materiál je správně označován jako PE-Xc. Trubka má tzv. kyslíkovou bariérou a proto je vhodná pro rozvody topení nebo podlahové topení. Pro rozvody topení používáme trubku s chráničkou. U podlahového topení naopak trubku bez chráničky. Maximální provozní teplota je 95 °C a provozní tlak 6 bar, nepropustnost kyslíku 0,081 mg/lxd při 60 °C.

Další variantou jsou trubky z polybutenu PB, vyrobeny z bílého granulátu. Trubka má tzv. kyslíkovou bariéru a vysokou chemickou odolnost, proto je vhodná pro rozvody klasického nebo podlahového topení. Díky vysoké pružnosti lze zpracovávat i při nízkých teplotách.

Trubky Easy

Naše ekonomická řada Easy rovněž poskytuje adekvátní trubku pro nízkonákladové realizace a stavby. Vícevrstvé trubky balené v kolech jsou dostupné v dimenzích 16, 20, 25 mm. Vyrobeny jsou z odolného materiálu PE-RT/Al/PE-RT, který zaručuje tvarovou stálost, vysokou odolnost vůči tlaku a teplotě, minimální délkovou roztažnost a nízkou hmotnost. Systém vyniká rychlou a jednoduchou montáží pomocí mosazných tvarovek, odolným proti teplotě a korozi. Fitinky jsou opatřeny 2 těsnicími O-kroužky a otvory pro kontrolu zasunutí trubky.

Máte zakázku na podlahové vytápění?

Neváhejte kontaktovat svého specialistu v regionu. Naše oddělení TPP (technická podpory prodeje) má i ve vašem regionu svého technika, na kterého vám předá kontakt váš prodejce či obchodní zástupce. Specialisté vám pomohou s návrhem optimálního systému podlahového vytápění, přípravou cenové kalkulace, dodávkou materiálu k realizaci a dalšími službami jako např. zapůjčením lisovacího nářadí.

Systémy podlahového vytápění Easy a Concept můžete zakoupit v prodejní síti Ptáček - velkoobchod. Vybrané trubky, tvarovky a příslušenství máme skladem na našich Instalatércentrech, rozšířený sortiment a zásoby jsou k dispozici na našich centrálních distribučních skladech. Na ostatní pobočky nebo přímo k zákazníkovi jsme schopni zboží dodat v rámci několika pracovních dnů od objednání. Více informací o produktech ze sortimentu Instalace požadujte u svého prodejce, obchodního zástupce nebo na našich Instalatércentrech.