Pečujte o své topení

Chraňte topný systém magnetický mechanický filtr Concept MG1 Vario pro zachycení mnoha nečistot.

Pečujte o své topení zveřejněno: 24. 11. 2021

Nedílnou a dlouhodobou součástí ucelené nabídky prodejní sítě Ptáček – velkoobchod jsou dva magnetické mechanické filtry z řady Concept – Hippo a MG1 Vario. Tentokrát se zaměříme na ten větší a výkonnější z této dvojice, a to Concept MG1 Vario.

Kompaktní magnetický mechanický filtr Concept MG1 Vario slouží na ochranu komponent kotle před tvorbou nežádoucích usazenin z nekvalitní provozní kapaliny. Zároveň brání případnému poškození nečistotami, které se vytváří během provozu topného či chladícího systému.

V těle filtru je umístěna filtrační nerezová vložka, v jejímž středu je zabudován vestavěný magnet. Provozní voda vtéká nejdříve do filtrační vložky, kde dochází k primárnímu zachycení magnetických nečistot na magnetu, nemagnetické nečistoty pak zůstávají zachyceny uvnitř filtrační vložky. Tímto způsobem je zajištěno zachycení všech typů nečistot, magnetických i nemagnetických.

Filtr Concept MG1 Vario odstraňuje magnetické i nemagnetické nečistoty z provozní kapaliny. Kontinuální čištění provozní kapaliny během běžného provozu zajišťuje nepřetržitou ochranu oběhových čerpadel či výměníků kotlů od nečistot, které se vytvoří v systému.


Základní vlastnosti filtru Concept MG1 Vario:

  • Velikost připojení: G 3/4″
  • Materiál filtrační vložky: nerez, 100 mikronů
  • Síla magnetu: 11.000 Gauss
  • Materiál magnetu: neodym
  • Max. pracovní teplota: 90 °C
  • Max. pracovní tlak: 3 bar

Součástí balení filtru je jeden kulový ventil ¾“ PM x ¾“ M a rovné připojení 2x převlečná matice ¾“.

Sortiment AV EQUEN pořídíte v našich Instalatércentrech osobně, nebo prostřednictvím svého obchodního zástupce. Pro běžný sortiment je vám k dispozici náš e-shop, kde si nakoupíte v klidu bez čekání ve frontách. Po domluvě vám nakoupené zboží i odvezeme.