Velikonoční otevírací doba Více informací ×

Otopné a chladící systémy s novinkou od GIACOMINI

Představujeme novinku světoznámého italského výrobce - kompaktní magnetický filtr s kulovým kohoutem a zpětným ventilem.

Otopné a chladící systémy s novinkou od GIACOMINI zveřejněno: 31. 5. 2022

Firma GIACOMINI je jedním z předních světových výrobců mosazných topenářských armatur. Hlavním cílem všech výrobků a systémů značky GIACOMINI, ať již v oblasti vytápění anebo v oblasti chlazení, je dosažení co nejlepší tepelné pohody při využití nejmodernějších prostředků, technologií a materiálů.

Snahou společnosti je neustále rozšiřovat sortiment o kvalitní a cenově dostupné výrobky. Výsledkem je zcela nový filtr s magnetickou vložkou a integrovaným kulovým kohoutem R145XC. Jedná se o kompaktní verzi filtru vhodnou pro nástěnné kotle instalované v bytových jednotkách, kdy filtr zachycuje a odstraňuje pevné i magneticky přitahované nečistoty z hydraulických okruhů jak otopných, tak chladicích soustav. Použitím filtru se ochrání vnitřní části kotlů a čerpadel, čímž se splní záruční podmínky jejich výrobců.

Pro snadné čištění filtru bez nutnosti vypouštění soustavy je mosazná armatura vybavena integrovaným kulovým kohoutem a zpětným ventilem. Speciálně navržená armatura umožňuje snadnou instalaci filtru R145XC do horizontálních i vertikálních potrubních rozvodů. Součástí balení je také šroubení s převlečnou matkou G 3/4”F pro připojení filtru přímo na nástěnný kotel a zátka pro nevyužitý vstup. Filtr lze umístit v libovolné poloze mimo varianty, kdy tělo filtru směřuje vzhůru. Nečistoty jsou oddělovány součinností magnetu o síle 13 000 Gauss a nerez. sítka o hustotě 800 µm.

Legenda k obrázku:

1 - Tělo armatury R145XC
2 - Vestavěný kulový kohout
3 - Tělo filtru
4 - Sítko
5 - Magnet
6 - Zpětný ventil
7 - Šroubení s převlečnou matkou
8 - Zátka

Novinku můžete zakoupit v našich Instalatércentrech, jako i další produkty GIACOMINI.