Nové svařovací automaty FRIAMAT®

Nová generace svářeček zjednoduší a zefektivní svařování.

Nové svařovací automaty FRIAMAT® zveřejněno: 14. 1. 2023

Již sedmou generaci svařovacích automatů FRIAMAT společnost Aliaxis Deutschland modernizovala podle nejnovějších požadavků z praxe a také je připravila pro stále častější využívání moderních technologií ve stavebnictví. Cílem této modernizace bylo maximálně zjednodušit a zefektivnit práci na staveništi a také usnadnit následnou práci s daty o svařovacím procesu.

I nadále je zachováno dělení modelů na FRIAMAT basic, který představuje základní model bez možnosti dokumentace svarů a FRIAMAT prime s rozšířenou funkcí dokumentace svarů a možností propojení s mobilním telefonem.

Konstrukční vylepšení

Nízká hmotnost svářeček, kompaktní a přesto robustní konstrukce spolu s extra dlouhými kabely usnadňují manipulaci s přístrojem na staveništi. Ergonomická rukojeť usnadňuje její přenášení. Díky osvědčenému tvaru se svářečka lépe vejde do úzkého výkopu a umožňuje svařování i ve výrazně nakloněné pozici. Displej s vysokým kontrastem a rozlišením zůstává čitelný i v nepříznivých světelných podmínkách a téměř z jakéhokoliv úhlu. Aktivní chlazení umožňuje nepřetržitý provoz i při svařování elektrotvarovek velkých dimenzí.

Dokumentace svařování v 21. století

FRIAMAT prime / prime eco navíc nabízí množství digitálních funkcí pro dokumentaci a rozšířené možnosti zpětné sledovatelnosti (Traceabilty). Díky Bluetooth rozhraní svářečka komunikuje s mobilním telefonem a svařovat tak lze snadno i pomocí nové mobilní aplikace FRIAMAT APP, která rozšiřuje možnosti dokumentace o fotografie, GPS souřadnice, textové poznámky a umožňuje ihned odeslat tato souhrnná data na email. S volitelným 1D / 2D skenerem je nový svařovací automat FRIAMAT také připraven číst a zpracovávat 2D čárové kódy podle ISO 12176-5. To umožní načíst všechny informace potřebné pro svařování, včetně dat zpětné sledovatelnosti a rozšířených informací o produktu, jediným skenováním.

Svařování pomocí mobilní aplikace FRIAMAT APP

Svařovací jednotku FRIAMAT Prime / Prime eco jednoduše spárujete přes Bluetooth rozhraní s mobilní aplikací FRIAMAT APP ve vašem telefonu. Data ze svařování se automaticky přenášejí do aplikace a čárové kódy je možné také načítat mobilním telefonem pomocí integrovaného fotoaparátu. K protokolu o svaru lze snadno přiřadit další informace jako GPS souřadnice, fotografie nebo poznámky. Protokol o svarech lze přímo ze stavby odeslat z mobilního telefonu na e-mail nebo cloudové úložiště. Aplikace FRIAMAT APP je v češtině zdarma ke stažení pro iOS i Android. Funguje online i offline a bez registrace.

Aplikace a další informace pro svařovací jednotku na stránce firmy Aliaxis

Tento i další produkty z nabídky firmy Aliaxis si můžete objednat v našich Instalatércentrech.