Nové suchoběžné čerpadlo Yonos GIGA od firmy WILO

Nové suchoběžné čerpadlo Yonos GIGA od firmy WILO zveřejněno: 10. 9. 2023

Představujeme vám novinku v sortimentu významného německého výrobce čerpadel a čerpací techniky WILO. Tentokrát se jedná o čerpadlo řady Yonos GIGA, které navazuje na výrobkovou rodinu s označením Yonos. Jde o elektronicky řízené in-line čerpadlo osazené motory standardu IE5 a účinnou hydraulickou částí (MEI ≥0,4). Toto spojení nabízí vysokou spolehlivost a energeticky příznivé parametry. Řídící jednotka čerpadla je opatřena již velmi známým „zeleným knoflíkem“, jehož pomocí se nastavují výkonové parametry čerpadla. Nastavené hodnoty se přehledně zobrazují na barevném grafickém displeji. Typ Yonos GIGA je dodáván v široké škále výkonových charakteristik, v jednoduchém nebo i ve zdvojeném provedení (Yonos GIGA 2.0-D).

Tato čerpadla mají známé druhy regulačních režimů pro udržení konstantního tlaku, regulaci s nastavením na proporcionální tlak a také na konstantní otáčky. Čerpanou kapalinou může být topná voda, směs vody a glykolu (v takovém případě je možná i změna mechanické ucpávky). Předpokladem jsou média bez abrazivních látek. Maximální provozní tlak je 16 bar, napájecí napětí je 3x400V, nebo i 1x230V (v typovém klíči označeno jako varianta M). Veškeré technické údaje včetně typů mechanických ucpávek jsou uvedeny v katalogu výrobce.

Výkon čerpadla může být řízen na základě integrovaného snímače diferenčního tlaku, nebo lze využít mnoho možností připojení na systém řízení budovy, např. pomocí proudové či napěťové smyčky, případně pomocí doplňkových CIF modulů i na standardní protokoly, např. ModBus, CANopen a další. Samozřejmostí jsou i výstupní relé pro hlášení případné poruchy, nebo pro sběrné provozní hlášení. Tato novinka je k dispozici, stejně jako další čerpadla WILO, v Instalatércentrech Ptáček.

Přiložené soubory

Název Formát Velikost  
Navod_Yonos_GIGA PDF 9.00 MB