​Nová generace větracích jednotek Zehnder ComfoAir Q

Nebojte se rekuperace! S technickou částí pro realizaci a odbornou pomocí vám pomohou naši specialisté a odborníci z firmy Zehnder!

​Nová generace větracích jednotek Zehnder ComfoAir Q zveřejněno: 4. 1. 2018

Zehnder, evropský leader v oblasti inovativních řešení pro komfortní větrání s rekuperací tepla přichází na český trh s novou generací větracích jednotek Zehnder ComfoAir Q. Nyní máte jedinečnou příležitost se s novými jednotkami poprvé seznámit. Prodej bude zahájen 1. ledna 2017. Zehnder ComfoAir Q postupně nahradí velice úspěšnou, spolehlivou a dobře známou řadu rekuperačních jednotek Zehnder ComfoAir 350/550 Luxe, které budou v prodeji min. do konce roku 2017.

Nové větrací jednotky Zehnder ComfoAir Q zahrnují inovace v mnoha aspektech. Zejména co se týká energetické účinnosti jednotky Zehnder ComfoAir Q dosahují těch nejlepších hodnot, díky kterým splňují budoucí energetické standardy. Novinkou je nabídka jednotek ve 3 velikostech s odstupňovaným vzduchovým výkonem 350, 450 a 600 m³/h. To umožňuje optimální navrhování jednotek Zehnder ComfoAir Q. V neposlední řadě nová vlajková loď rekuperačních jednotek Zehnder zaujme rovněž svým nejmodernějším designem. Při vývoji nových větracích jednotek Zehnder ComfoAir Q byl kladen zvláštní důraz na zvýšení energetické účinnosti. Toho bylo dosaženo jednak optimalizací využití vnitřního prostoru (díky tomu jak výměník tepla ve tvaru diamantu, tak ventilátor mohou být větší) a také významnou optimalizací proudění vzduchu ve výměníku tepla. Variabilní výšky kanálků ve výměníku umožňují stabilní konstantní průtok vzduchu, který je pak směrován do ventilátoru s minimálním odporem vzduchu. Výsledkem je potřeba nižšího výkonu ventilátoru a tedy i nižší spotřeba el. energie. Vlivem nejnovější technologie ventilátorů jsou jednotky Zehnder ComfoAir Q nejen podstatně tišší, ale mají také velmi nízkou spotřebu energie. Nový patentovaný koncept filtrů rovněž pozitivně ovlivňuje vnitřní klima. Nyní jsou dva filtry umístěny na vstupu vzduchu do jednotky. Díky tomu jsou všechny komponenty jednotky chráněny před znečištěním od samého počátku. Kromě toho nové klapky filtrů zaručují jejich 100% těsnost a tím i nejvyšší možnou hygienu v jednotce a systému rozvodu vzduchu. Skládaný filtr s velkou plochou poskytuje lepší ochranu. Velmi zvláštní high-tech funkci má Flow Control. Tento řídící modul zajišťuje vyvážený konstantní průtok přiváděného a odváděného vzduchu v budově, což umožňuje efektivnější provoz větracího systému. Dosahuje toho tím, že ignoruje krátkodobé přechodné vlivy (např. poryv větru), čímž se zamezí negativní ovlivňování výkonu ventilátoru.

Rekuperační jednotky a rozvody vzduchu ZEHNDER můžete objednat a zakoupit v prodejní síti Ptáček - velkoobchod. Základní modely jednotek a rozvodů vzduchu máme skladem na našich centrálních distribučních skladech. Ostatní modelové a výkonové varianty dodáváme na základě objednávky. Dodání na všechny naše pobočky nebo přímo k zákazníkovi je proto velice rychlé, maximálně však v rámci několika pracovních dnů od objednání a řídí se aktuální skladovou disponibilitou dodavatele. Více informací o produktech ze sortimentu divize větrání a klimatizace požadujte u svého prodejce, obchodního zástupce nebo na našich Instalatércentrech v prodejní síti Ptáček - velkoobchod.

Přiložené soubory

Název Formát Velikost  
Zehnder - záruka 5 let PDF 891.46 KB
Katalog - Komfortní větrání PDF 2.48 MB