Velikonoční otevírací doba Více informací ×

Než spláchnete peníze do kanálu

Peníze, čas a čistá voda - tím vším majitelé rodinných domů plýtvají, pokud nemají systém cirkulace teplé vody.

Než spláchnete peníze do kanálu zveřejněno: 19. 2. 2023

Většina majitelů domů ani netuší, jak jim peníze mizí v odpadu, pokud nevyužívají systém cirkulace vody. Tento problém dá vyřešit rychle a levně. Čerpadla pro cirkulaci teplé vody a recirkulační systémy společnost Grundfos jsou velmi nákladově efektivní a v dlouhodobém horizontu mohou zákazníkům přinést až 90% úspory na účtech za energii! Ta skutečnost by se dala nazvat, jako dlouhé čekání na teplou vodu. Zná to každý, protože nejprve teče studená, pak vlažná a konečně i ta, kterou potřebujeme. To ale proteče třeba i desítka litrů, které zmizí v odpadu. Představte si 60 napuštěných van. Takové množství ročně proteče zbytečně kohoutkem jedné rodiny.

A jakým způsobem cirkulační čerpadla a recirkulační systémy tento problém řeší? Účelem cirkulace v rozvodech teplé vody je zajistit, aby teplá voda byla k dispozici tak rychle, jak je to jen možné, aniž by bylo nutné po otevření kohoutku odpouštět nedostatečně teplou vodu. Pokud teplá voda není odebírána, pak ta, která zůstává v trubkách, chladne. Dodatečný okruh s cirkulačním čerpadlem zajistí, že teplá voda neustále cirkuluje, a tím pádem v trubkách nezůstává studená voda. Právě čerpadla pro cirkulaci teplé vody představují výhodné řešení, díky němuž budete mít větší pohodlí a zároveň snížíte účty za vodu.

Vzhledem k cenám cirkulačních čerpadel a množství nevyužité vody je návratnost investice okolo 24 měsíců.

Řada cirkulačních čerpadel Comfort od firmy Grundfos, nabízí majitelům i instalatérům řadu výhod. Od rychlé a snadné instalace až po spolehlivý provoz s nízkou spotřebou energie. Řadu Comfort tvoří 3 varianty, které se liší způsobem regulace provozu čerpadla.

COMFORT AUTOADAPT - pro plně automatický provoz
Díky funkci AUTOADAPT čerpadlo předvídá, kdy spustit cirkulaci teplé vody. Funkce AUTOADAPT šetří až 48 % tepelné energie a 97 % energie motoru ve srovnání se standardním čerpadlem v nepřetržitém provozu.

COMFORT BDT - provoz s časovým spínačem
Provozní dobu čerpadla jednoduše nastavíte na displeji čerpadla.

COMFORT Basic - nepřetržitý provoz bez regulace
Tato varianta je vhodná zejména pro systémy s nadřazeným řízením.

Na varianty COMFORT BDT a COMFORT AUTOADAPT poskytuje Grundfos prodlouženou záruku 5 let. Tato čerpadla získáte v našich Instalatércentrech stejně, jako i další informace z oblasti šetření vodou.