Otevírací doba 1. a 8.5. Více informací

Než se pustíte do rekonstrukce topného systému


Pracovní postup pro stabilizaci vody při rekonstrukci topného systému – zaostřeno na radiátory.

Než se pustíte do rekonstrukce topného systému zveřejněno: 2. 5. 2022

AV EQUEN má mezi českými firmami, které se věnují zajištění bezproblémového chodu topných a chladicích systémů, jedinečné postavení. Patří mezi jednu z mála ryze českých společností, která kloubí vývoj a výrobu vlastních filtrů a produkci vysoce kvalitních provozních kapalin, a současně nabízí odborné konzultace, komplexní projektová řešení a rozsáhlý školící program. Pokud jde o školení a seznámení s určitými procesy, máme pro vás další přínosný tip v podobě zajímavého videa na Youtube.

Přinášíme vám zajímavou a přehlednou animaci, která vám popíše jednotlivé základní kroky, které jsou nezbytné pro stabilizaci vody při rekonstrukci topného systému. Video se soustředí na veškeré procesy spojené s radiátory.

Animace popisuje tyto postupné kroky:
• posouzení parametrů stávající provozní vody ve vztahu k budoucímu provozu
• přípravu na čištění systému
• instalaci mechanického magnetického filtru – např. Concept MG1 Vario
• vlastní čištění systému včetně aplikace přípravku pro vyčištění systému od provozních nečistot
• proplach po čištění systému
• naplnění systému demineralizovanou vodou s využitím demineralizačních jednotek
• nadávkování přípravku proti korozi

Ve videu jsou uplatněny produkty společnosti AV EQUEN, které jsou k dispozici v rozsáhlé prodejní síti Ptáček – velkoobchod. Nedílnou součástí prodejní nabídky jsou demineralizační úpravny vody AVDK a mechanické magnetické filtry řady Ultima: RD4, SafeCleaner1, MB1 a též z řady Concept: MG1 Vario a Hippo. Opomenout nelze ani špičkové ochranné a čistící přípravky pro topné a chladicí systémy – Q100, Q400, Q700 nebo Q803R. Komplexní sortiment AV EQUEN naleznete i v segmentu úpravy vody studniční, dešťové i pitné z vodovodního řádu.

Firma AV EQUEN se zároveň stále výrazněji věnuje perspektivní oblasti úpravy pitné a využití dešťové vody. Ve svém sortimentu disponuje zařízeními, která účinně brání tvorbě a usazování vodního kamene. Její filtrační sady napomáhají efektivnímu využití dešťové vody na zahradách a v domácnostech. V neposlední řadě nabízí filtry a úpravny vody ze studní a vrtů. Přijďte si vybrat do Instalatércenter Ptáček, kde vám poradí naši odborní prodejci.