MASTER 3 PLUS je tichý odpadní systém

Běžné odpadní systémy v nových domech zřejmě nahradí tiché odpady, třeba ty od Pipelife.

MASTER 3 PLUS je tichý odpadní systém zveřejněno: 12. 12. 2022

Hluk je nežádoucí efekt při odvodu odpadních vod. Řešením je instalace tichého odpadního systému MASTER 3 od společnosti Pipelife, jenž je odpo­vědi na zvyšující se nároky na standard bydlení. Systém MASTER 3 PLUS se může chlubit vylepšenou recepturou třívrstvých trubek, tou nejdůležitější je změna plniva ve střední vrstvě u trubek. Dále je systém vylepšen přesnějšími hrdly u tvarovek a trubek, dále byl optimalizován design některých tvarovek. Jde například o odbočky s ná­běhy, čistící kus s vnitřní zátkou. V kombinaci s kvalitními objímkami při testování akreditovanou zkušebnou ve Stuttgartu, byly naměřeny při různých průtocích vody velice nízké hodnoty hluku.

Hladká vnitřní vrstva je vyrobena z polypropylenového kopolymeru (PP-CO). Tato část potrubí neumožňuje přilnutí špíny a je částečně odpovědná za zvukovou izolaci. Vyrobená z minerálně obohaceného polypropylenu (PP-MV), vyztužená střední vrstva je zodpovědná za vysoký stupeň obvodové a podélné tuhosti a výjimečnou trvanlivost. Díky svým vlastnostem je tato vrstva zodpovědná hlavně za potlačení zvuku. Hnědá vnější vrstva díky svým vlastnostem dává trubce vysokou rázovou odolnost i při nízkých teplotách. Je vyrobena z polypropylenového kopolymeru (PP-CO).

V kombinaci s příznivou cenou by tento systém měl v brz­ké budoucnosti nacházet širší použití i ve standardních instalacích a pomalu nahrazovat běžný odpadní systém HT.

Vlastnosti tvarovek a výhody systému

vysoká hmotnost a větší tloušťka stěny vede ke zvýšené akustické izolaci
vysoká kruhová a podélná tuhost
vynikající zvuková izolace
vysoký průtok odpadních vod
design tvarovek optimalizovaný pro průtok
nový tvar hrdla umožňuje hladký přechod mezi vloženým koncem trubky a tvarovkou - tím se snižuje hydraulický odpor odbočky s náběhem
hydraulicky optimalizované odbočky umožňují připojení více domácností k svodovému potrubí

Zvukově izolační kanalizační systém MASTER 3 PLUS je určen pro použití v obytných budovách a průmyslových instalacích ať už jde o byty, rodinné a bytové domy, renovace / rekonstrukce stávajících zařízení, kuchyně, průmyslové prádelny, školy, nemocnice, hotely, pečovatelské domovy. Využít jej můžete také pro zařízení na odstraňování prachu (centrální vysavače) či pro vypouštění chemicky agresivní odpadní vody v rozmezí pH ~ 2 (kyselé) až pH ~ 12 (alkalické). Novinka je k dispozici v Instalatércentrech Ptáček.