Otevírací doba 1. a 8.5. Více informací

Kotel Slokov SL-EKO spolehlivý kotel nejen na zimu

Ocelové teplovodní kotle Slokov spalují pelety i kusové dřevo, mají vysokou účinnost a splňují všechny potřebné normy pro ekologické spalování.

Kotel Slokov SL-EKO spolehlivý kotel nejen na zimu zveřejněno: 5. 9. 2023

Ocelové teplovodní kotle na tuhá paliva Slokov SL-EKO mají řadu předností a jsou vhodným řešením, jak čelit nadcházejícím chladným dnům. Určeny jsou pro spalování suchého kusového dřeva i dřevních briket. Tou největší předností je, že kotle plní kritéria třídy 5 a EKODESIGN, což znamená, že vás zahřejí i po roce 2024, kdy začíná platit vyhláška omezující topení v kotlích s nižší emisní třídou. Samozřejmostí je vysoká účinnost spalování při nízké spotřebě paliva.

Přednosti kotlů Slokov SL-EKO:

    • Splňují 5. třídu dle ČSN EN 303-5 a EKODESIGN dle 2015/1189
    • Výkon dle typu kotle 12, 16, 21, 25, 30 a 36 kW
    • Vysoká účinnost spalování, nízká spotřeba paliva
    • Velký zásobník zajistí dlouhou dobu hoření a plynulé sesouvání paliva do ohniště
    • Malé rozměry a nízká hmotnost kotle, elegantní vzhled
    • Bez nutnosti připojení k elektrické síti, lze připojit i do samotížné soustavy
    • Zaměnitelné za starší typy kotlů Slokov a Dakon
    • Ocelový výměník z plechu tloušťky 5 mm
    • Léty prověřená kvalita českého výrobce
    • Nenáročná obsluha a čištění
    • Snadná obsluha a dlouhá životnost

Kotle SL-EKO lze provozovat bez přívodu elektrické energie a připojené na samotížné soustavy. Mají nový patentový systém spalovací komory, díky kterému zaručují ekologické spalování s vysokou účinností.

Kotle jsou vyráběny se standardní vstupní a výstupní přírubou typu “Slokov” (4x šroub M12). Toto provedení umožňuje snadnou výměnu staršího kotle SLOKOV za kotel nový. Protipříruby jsou ale nově vyráběny s vývodem G2″ (vnitřní závit) pro snazší první montáž.

Vstupní a výstupní příruba na novém kotli má stejný tvar a polohu jako u kotlů SL27,SL27-3,SL33 a SL33-3 (kotle na uhlí od firmy SLOKOV). Tyto produkty jsou snadno zaměnitelné za starší typy kotlů Slokov a Dakon s pomocí přestavbové sady. U výměny za kotel SL40 a SL18D je potřeba dokoupit adekvátní redukci. Je jen nutno počítat s větší šířkou kotle a s větší násypnou šachtou (kotel potřebuje více místa do boku a dopředu).

Další kotle Slokov

Kotle Slokov SL-D
Ocelové teplovodní kotle Varaint SL D na tuhá paliva pro spalování suchého kusového dřeva a hnědého uhlí plní kritéria třídy 4 a EKODESIG. Vysoká účinnost spalování, nízká spotřeba paliva.

Kotle Slokov Pyrotherm
Ocelové zplynovací kotle PYRO THERM pro spalování kusového dřeva. Splňují kritéria dle ČSN EN 303-5 třídy 5 a EKODESIGN 2015/1189. Vysoká účinnost spalování (minimální množství popelu) v kombinaci s velkým zásobníkem paliva zajistí dlouhou dobu hoření.

Kotle Slokov SL-E
Nové ocelové teplovodní kotle Variant SL14E, SL20E, SL27E a SL33E pro spalování hnědého uhlí (zrnění 20-40 mm, typ ořech 1) a kusového dříví jako doplňkového paliva, jsou plně zaměnitelné za starší typy a plní třídu 4 dle ČSN EN 303-5 a normu EKODESIGN.

Kotle Slokov SL-A
Automatické kotle na pelety Slokov Variant SL22A, SL33A, splňující emisní limity dle ČSN EN 303-5 třídy 4 a 5 a EKODESIGN.

Více informací se dozvíte na webových stránkách www.slokov.cz, nebo v našich Instalatércentrech.

Přiložené soubory

Název Formát Velikost  
Slokov PDF 930.03 KB