Otevírací doba 1. a 8.5. Více informací

Kondenzační kotle WOLF pro ty náročné

Představujeme dva kondenzační kotle, které svými výkony od 38 do 100 kW pokrývají veškeré potřeby trhu.

 Kondenzační kotle WOLF pro ty náročné zveřejněno: 2. 11. 2021

Plynové kondenzační kotle CGB-2 38/55

Na poli kondenzační techniky středních a středně velkých výkonů je WOLF jednoznačně jedničkou. Plynové kondenzační kotle středních výkonů do 50 kW jsou vyhledávaným řešením vytápění velkých bytů, rodinných a bytových domů, průmyslových nebo kancelářských objektů, a to jak v novostavbách, tak u rekonstrukcí stávajících topných systémů. Jejich přednostmi jsou nízká energetická náročnost, vysoký komfort prostředí, snadná obsluha i údržba s možností dálkového dohledu, a v neposlední řadě také nízké hodnoty škodlivin ve spalinách. Jaké jsou jejich přednosti, důležité parametry a nové vlastnosti?

Moderní výměník z nerezové oceli

Žebrovaná trubka z hliníkové slitiny byla nahrazena žebrovanou trubkou z austenitické oceli. K dosažení stejného povrchu a přestupní plochy jsou na hladkou trubku roboticky navařena žebra, která zajistí až sedminásobné zvětšení povrchu bez nebezpečí pnutí a teplotních šoků.

Vylepšená spalovací komora

Celková koncepce spalovací komory kotle zůstává zachována. Velkoplošný hořák je umístěn ve víku a spaliny proudí shora dolů, zdržení spalin ve spalovací komoře je dosaženo instalací osvědčených jednoduše demontovatelných vestaveb ve spodní části spalovací komory. Víko spalovací komory již není chlazeno ale je opatřeno tepelnou izolací, která je zhotovena z Vermikulitu, tedy tvrdé, odolné a nenasákavé hmoty. Svislý výměník tepla tudíž nejlépe využívá rozdělení teplot od vratné po otopnou a mimo jiné zajišťuje bleskové samoodvzdušnění.

Rychlá a pohodlná obsluha

Novinkou je i způsob servisního přístupu a čištění spalovací komory. Není použita výklopná konstrukce výměníku, čímž se snížil počet těsněných míst a možnost úniků oběhové vody. Servisní zákrok je pro servisního technika jednoduchý, čistý a hlavně maximálně bezpečný. Potřebný instalační prostor pro kotel je tedy minimální, není nutný boční odstup, kotle lze instalovat do různých výklenků, obsluha i servis jsou prováděny zepředu a shora.

Praktické rozměry

Rozměry kotle v pohledu zepředu jsou stejné jako kotlů s nižšími výkony. Vyšší výkon sebou nese pouze o 34 mm větší hloubku kotle. Hloubka kotle je tedy celkem: 412 mm. Pokud nemusíme vyklápět výměník při servisní činnosti, je celkový bezpečný a servisní odstup před kotlem nižší.
Pokud budeme chtít kotel vyměnit za stávající CGB 35/50, je montáž velice rychlá a jednoduchá. Připojovací armatury i rozměry nového kotle jsou zpětně kompatibilní, stačí uzavřít plyn, otopnou a vratnou vodu, starý kotel vypustit a demontovat. Nový kotel zavěsit podle šablony, zapojit do původních armatur, připojit zpět ke komínu. A je hotovo.

Kde nejlépe využít kotel CGB-2 38/55?

Kotle CGB-2 38 a CGB-2 55 se přímo nabízejí při konstrukci jednoduchých kaskád pro menší a střední bytové domy zejména v instalacích zdrojů tepla, které ještě nesplňují požadavky na kotelny III. kategorie podle normy ČSN 07 0703. Spojení dvojice kotlů Wolf CGB-2 38/55 kW do kaskády s využitím systémových prvků Wolf (armatury, hydraulický oddělovač a prvky regulace) a jednoho spalinového sběrače vytváří zdroj tepla do 100 kW s minimálním požadavkem na prostor instalace.

Plynové kondenzační kotle CGB-2 75/100

Novinkou roku 2021 je nástěnný kotel WOLF CGB-2-75/100 - navržený pro zvládání těch nejnáročnějších úkolů. Je ideální volbou pro projekty, vyžadující větší výkonový rozsah, jako jsou bytové domy, polyfunkční a administrativní budovy nebo komerční prostory. Maximální účinnost bez přepadového ventilu mu zajišťuje přední pozici ve své třídě.

Další přednosti:

  • Bezkonkurenční účinnost - sezónní účinnost centrálního vytápění ηs 95 %. Maximální kondenzační účinek v režimu vytápění a minimální spotřeba energie.
  • Široká škála využití - až 5 kotlů v kaskádě zajistí výkon až do 500 kW a lze je snadno integrovat do stávajících řídících systémů budovy.
  • Vynikající přenos tepla - výměník je vyroben jako odlitek z extrudovaného AlSi s povrchovou úpravou a má velké množství žeber.
  • Jednotný systém regulace - řídicí systém WRS-2 s ovládacím modulem BM-2, s možností ovládání na dálku prostřednictvím smartphonu nebo počítače
  • Kotel se snadno a rychle instaluje a uvedení do provozu usnadňuje průvodce, který přehledně provede uživatele prvotní konfigurací.
  • Údržba kotle už nemůže být jednodušší - kontrola spalin se provádí zvenčí, čištění lze provádět pod tlakem systému a k servisu je potřeba minimum nářadí.
  • Je nejtišším kotlem na trhu! - díky optimalizované izolaci je maximální hlučnost kotle (CGB-2 75) při výstupním výkonu pouze 47 dB (A)!
  • Kotel lze výhodně zakoupit v sestavě s příslušenstvím.

Základem této nové řady kotlů je osvědčená konstrukce výměníku tepla od předchůdců CGB 75 a CGB 100. Výměník je zhotoven ze slitiny AlSi a je proveden jako válcový odlitek. Na straně spalin je povrch zvětšený mohutnými svislými žebry, na straně vody je hladký povrch opatřen mikroskopickou vrstvou polymeru. Kotel – výměník tepla – umožňuje použití v soustavách s dovoleným pracovním tlakem až 6 bar! Instalace ve výškové stavbě tedy není problém.

Oproti předchůdcům jsou emisní parametry opět o něco lepší, kotel patří do 6. třídy NOx. Pořízením zdroje tepla s kotli a komponenty Wolf získáte moderní, bezpečné, energeticky úsporné a provozně spolehlivé zařízení s minimální a jednoduchou obsluhou i údržbou. Kotle WOLF nakupujte v našich pobočkách.