Inteligentní pomocník pro zásobování vodou

Společnost WILO CS přidává do svého sortimentu nové ponorné vícestupňové čerpadlo s integrovanou řídicí jednotkou Extract FIRST.

Inteligentní pomocník pro zásobování vodou zveřejněno: 4. 5. 2023

Nové ponorné vícestupňové čerpadlo s integrovanou řídicí jednotkou Extract FIRST nabízí nyní společnost Wilo. U základní verze už není potřeba žádné další příslušenství kromě kohoutku na konci hadice/potrubí. Je vhodné pro zásobování užitkovou a dešťovou vodou, zejména pro splachování WC a zavlažování. Ideální je pro instalaci do mělkých studní, cisteren a nádrží.

V čerpadle je integrována spínací jednotka s tlakem nastaveným již z výroby. Samozřejmostí je také ochrana proti suchoběhu. Nechybí termická a proudová ochrana motoru, malá expanzní nádoba chránící proti tlakovým rázům a kapajícímu kohoutku. Součástí zařízení je také zpětná klapka a ventil pro samoodvzdušnění hydrauliky.

Těleso čerpadla a oběžná kola jsou z odolného kompozitního plastu, maximální ponor je 5m. Maximální počet sepnutí je 20x za hodinu. Teplota čerpané vody by neměla přesáhnout 40 °C.

WILO -Extract First se dodává ve čtyřech variantách, lišících se provedením a výkonem. Kupříkladu verze SE má postranní přípojku pro externí sání.

Nejčastější způsob použití a instalace je čerpání dešťové vody z akumulační nádrže pro splachování WC a zavlažování zahrady. Čerpadlo je instalováno na dně a nasává přes plovoucí sací filtr nejčistší vodu z nádrže, protože většina nečistot je usazená na dně nádrže nebo plave na hladině. Lze instalovat i vedle nádrže propojením u jejího dna. Připojovací hadice a plovoucí filtry je možné dokoupit jako příslušenství.

Přiložené soubory

Název Formát Velikost  
Katalog_extract_first PDF 1.56 MB