Grundfos má řešení na kaly i velkou vodu

Vyberte si řadu čerpadel UNILIFT, které mají různé funkce i sílu.

Grundfos má řešení na kaly i velkou vodu zveřejněno: 29. 8. 2022

Představujeme čerpadla společnosti Grundfos s označením UNILIFT. Každé čerpadlo řady UNILIFT má při čerpání znečištěné nebo neagresivní šedé vody z domácností své přednosti.

Konkrétně UNILIFT APG je všestranné a spolehlivé čerpadlo s řezacím zařízením, určené pro čerpání odpadní vody včetně té splaškové z rodinných domů a menších budov. Je vybaveno prověřeným a spolehlivým řezacím zařízením, které mají čerpadla Grundfos SEG. Pevné částice dokáže rozmělnit na malé kousky, takže je snazší odpadní a černou vodu přečerpávat do kanalizace i užším potrubím. Můžete tedy při instalaci využít potrubí s menším průměrem (min. DN 32), a tím zrychlit a zlevnit instalaci. Ponorná odvodňovací čerpadla UNILIFT se dají použít i jako přenosná řešení pro odčerpávání vody například po zatopení, ale také pro stálou instalaci. Abyste však mohli určit, které čerpadlo UNILIFT je pro danou situaci nejlepší, je důležité vzít v potaz kvalitu vody, velikost volných částic ve vodě a dopravní výšku. Tabulky na stránkách výrobce vám pak pomohou vybrat vhodnou variantu. Nabízená čerpadla se liší ovládáním a řízením, funkčním vybavením nebo uživatelským komfortem.

Čerpadlo UNILIFT APG je určené pro čerpání odpadních vod z domácností v systémech pod tlakem a vhodné pro různé aplikace ať už v rodinných domech či nízkopodlažních obytných domech. Lze jej nainstalovat ven do čerpací jímky nebo může být součástí přečerpávacích stanic „UNOLIFT / DUOLIFT“, které se umísťují v budově do suterénu pod úrovní kanalizace. Čerpadlo lze použít také jako přenosné samostatné řešení (ovšem s ohledem na připojení výtlačného potrubí přírubou). Vybaveno je i automatickou spojkou pro snadný přístup k čerpadlu.

Ochrana proti zaplavení

Čerpadlo UNILIFT APG se nespoléhá na gravitaci, ale zastává z části funkci přečerpávací stanice v tlakovém systému, protože čerpá vodu nad úroveň kanalizace a pak dále do kanalizačního potrubí. Podle normy EN12056-4 představuje přečerpávací stanice nejlepší možnou ochranu před vytopením způsobeným zpětným tokem z kanalizace.

Odstraňte nepříjemný zápach

Čerpadlo UNILIFT APG můžete nainstalovat do vzduchotěsné sběrné nádrže odolné proti zápachu s odvětrávacími otvory, které pomáhají eliminovat zápach a případné netěsnosti. Zákazníci tak mohou mít v suterénu pracovnu nebo novou toaletu, aniž by je trápil nepříjemný zápach.

Vysoká spolehlivost a snadná údržba

Díky litinovému plášti hydraulické části, profesionálnímu sekacímu systému a osvědčenému lehkému motoru se zabudovanou ochranou a mechanickými hřídelovými ucpávkami zajistí čerpadlo UNILIFT APG spolehlivý a dlouholetý provoz. Nízká hmotnost znamená snazší instalaci i údržbu. Navíc je čerpadlo APG kompatibilní s různými automatickými spojkami (automatická spojka SEG) s přírubami (DN 32/40) a potrubím se závity Rp 1 ½.

Čerpadla vám blíže představíme na vybraných Instalatércentrech a poradíme s tím nejvhodnějším pro vás.