Otevírací doba 1. a 8.5. Více informací

Fenomén bezdotykových baterií

Fenomén bezdotykových baterií zveřejněno: 29. 6. 2022

Uplynulé roky nás naučily perfektní hygieně. Na odbyt šly nejen dávkovače desinfekce, ale i bezdotykové baterie. Přestože se dočasně Covid „umoudřil“ nebezpečí přenosu infekčních chorob stále pokračuje a s migrací i přibývá. Právě bezdotykové baterie snižují riziko přenosu infekčních chorob a vedou k lepší hygieně. Tímto způsobem lze minimalizovat kontaktní přenos choroboplodných zárodků. Dodatečné automatické proplachování také snižuje riziko růstu legionelly v době, kdy se nepoužívá voda. Optimalizované vnitřní vedení vody, tepelná dezinfekce proti choroboplodným zárodkům a automatické hygienické oplachování zlepšují nejen využití, ale i hygienu pitné vody.

Bezdotyková technologie pracuje se senzory, a proto se také někdy nazývá senzorová technologie. Senzor je zařízení, které převádí fyzikální událost na elektrický signál. K tomu potřebuje kombinovat elektronické inženýrství se strojírenstvím, fyzikou a chemií. Proto pochopení technologie senzorů samo o sobě vyžaduje multidisciplinární znalosti. Existuje široká škála senzorů a typů senzorů. Senzory mohou detekovat veličinu vlastnosti měřeného objektu a převést ji na čitelný signál, který lze následně zobrazit na přístroji. Přenosová dioda neustále vysílá světelné impulsy v infračerveném pásmu, jejichž rozsah lze nastavit.

Kromě aplikací v procesní technice, elektronice a výpočetní technice, termografii a medicíně se bezdotyková technologie často používá v sanitárních zařízeních. V této oblasti je dobře známé používání senzorů na kohoutcích a splachovacích tlačítcích toalet.

V některých oblastech vyžadují evropské normy a směrnice, aby se na základě hygienických předpisů kohoutky nepoužívaly ručně. Tak je tomu například ve zdravotnictví. V podnicích zpracovávajících mléko a maso snižují riziko kontaminace výrobků a šíření nákaz. Bezdotykové baterie jsou užitečné také v hotelech a restauracích. Zlepšují hygienické standardy na veřejných prostranstvích a také ekonomickou efektivitu, protože voda teče pouze tehdy, když je potřeba. Totéž platí pro soukromé domácnosti.

Snadná je i montáž. Instalace Plug-and-Play zaručuje, že baterii snadno smontujete a připravíte k použití během několika minut. Buď ručně, nebo pomocí dálkového ovládání lze snadno zvolit různá nastavení, například detekční rozsah senzoru nebo režim mytí, který lze nastavit při mytí umyvadla. Obě možnosti slouží k zamezení zbytečné spotřeby vody. Tomu napomáhá i možnost měnit zpoždění vypnutí, které lze nastavit. Některé vybrané produkty jsou dokonce schopny komunikovat s chytrými telefony prostřednictvím Bluetooth. Tímto způsobem lze snadněji kontrolovat údaje o spotřebě a také nastavovat různé funkce pomocí chytrého telefonu. Kromě toho je možné si vybrat mezi baterií a baterií napájenou ze sítě. Zde je jednoznačně pozitivní zdůraznit dlouhou životnost 7 let bez výměny baterie.

O aktuální nabídce se přesvědčte na našem e-shopu, popřípadě se zastavte přímo v našem Instalatércentru.