Elektrokotle Benekov řady E

Zajímavé technické řešení elektrokotlů na evropském trhu vzniklo spoluprací výrobce Benekov s firmou Siemens.

Elektrokotle Benekov řady E zveřejněno: 2. 5. 2019

Pět modelů o výkonech od 6, 9, 12, 15 a 18 kW má v základní výbavě ekvitermní regulaci a řízení pro dva topné okruhy. Spojení kotle a hydrobloku vytváří jedinou kompletní elektrokotelnu dostupnou na trhu.

Mezi hlavní výhody patří dodávka celé kotelny od jednoho výrobce, prodloužená záruka 5 let na vybrané komponenty Siemens, úspora času při instalaci. Kotle využívají průmyslové stykače až 2x delší životnost a poloviční náklady na servis oproti běžným výrobkům. Díky kvalitní konstrukci garantují desítky let životnosti celého zařízení. Koncepce elektrokotelny Benekov eliminuje chyby při instalaci kotle a zajišťuje bezproblémový provoz s minimem servisních zásahů. Při využití hydrobloku je zajištěna dodávka celé elektrokotelny od jediného výrobce. Vzájemně propojené řídící prvky umožňují precizní ovládání celé kotelny. Elektrokotelny jsou vhodné do novostaveb nebo rekonstruovaných domů s tepelnou ztrátou do 18 kW.

Jediná kompletní elektrokotelna na trhu přináší tyto výhody:

  • Řídící prvky SIEMENS šetří až 5 %nákladů na elektřinu
  • Možnost využití ovládacího panelu kotle i jako pokojového termostatu, nadřazená regulace a prostorový přístroj v tržní hodnotě 12 tisíc korun jsou v základní výbavě
  • Jediné elektrokotelny na trhu
  • Ke kotlům lze jednoduše dopojit přídavný modul pro ovládání kotle přes internet (modul umožňuje sledovat historii provozu kotle a vybraných hodnot řídící jednotky)
  • Možnost sledování a ukládání trendů kotle z SD karty vložené do řídící jednotky
  • 5-ti letá záruka je poskytnuta na kotlové těleso a vybrané komponenty Siemens (stykače, transformátor, třícestné ventily včetně pohonu,...)
  • Při využití funkce ohřevu TV z kotle napojeného na HDO – úspora za jistič v případě samostatného HDO pro nahřívání TV a prodloužení ohřevu TV z 8 na 20 hodin
  • Možnost dopojení odlehčovacího relé pro objekty, kde je méně elektrických okruhů a mnoho spotřebičů je napojeno na stejnou fázi
  • Možnost odečtu celkového odebraného příkonu kotle za topnou sezonu

Elektrokotelny Benekov můžete objednat a zakoupit v prodejní síti Ptáček - velkoobchod. Výrobky máme skladem v nejběžnějších výkonových variantách 9 a 12 kW na našich centrálních distribučních místech, ostatní výkonové varianty jsou k dispozici dle aktuální skladové disponibility výrobce. Dodání na všechny naše pobočky nebo přímo k zákazníkovi je tak velice rychlé. Více informací o produktech ze sortimentu divize vytápění a ohřev vody požadujte u svého prodejce, obchodního zástupce nebo na našich Instalatércentrech. Kompletní sortiment výrobků značky Benekov k objednání v prodejní síti Ptáček - velkoobchod.

Přiložené soubory

Název Formát Velikost  
Leták - Elektrokotle Benekov řady E PDF 761.87 KB