Ekologicky šetrné kotle ROJEK na biomasu

Ekologicky šetrné kotle ROJEK na biomasu zveřejněno: 10. 2. 2021

Mezi dotované kotle na ruční přikládání od společnosti ROJEK patří teplovodní pyrolytické kotle ROJEK PK BIO o výkonech 20, 25 a 30 kW na biomasu. Hlavní předností kotlů řady ROJEK PK BIO je horní plnění nakládací (odhořívací) komory, což umožňuje plně využít objem komory. Čistá šířka nakládací (odhořívací) komory činí 560 mm. Rychlý start kotlů je zajištěn větší plochou ocelového kotlového tělesa a výměníku, které jsou rovnoměrně vyplněny vodou, což dává předpoklad i vyšší životnosti při použití silnějších plechů kotlového tělesa s tloušťkou 5 mm.

Díky tomu může být délka polen až 530 mm. Spalovat lze i rozměrově menší paliva jako jsou produkty drtičů dřevní hmoty (např. ROJEK DH 10), krátké kusové dřevo nebo dřevní brikety. Kotle této řady jsou určené pro úsporné a ekologicky šetrné vytápění rodinných domů, bytových jednotek, dílen a obdobných objektů s tepelnými ztrátami od 20 do 30 kW.

Hlavní přednosti těchto kotlů:

  • Plnění spalovací komory kotle je velmi jednoduché a rychlé - odklopením horních přikládacích dvířek
  • Větší objem spalovací komory - 130 l
  • Vysoká účinnost 90,3 %
  • Kotle splňují Třídu 5 dle ČSN EN 303 – 5 a podmínky EKODESIGN dle nařízení komise (EU) č. 2015/1189
  • Max. délka polenového dřeva 530 mm
  • Delší doba vyhoření spalovací komory až 9 hod. při jmenovitém výkonu
  • Snadné čištění výměníku pomocí ovládací páky a čistících dvířek přístupných z vnější strany
  • Kotle jsou řízeny elektronickou ovládací jednotkou ST 86 zPID, která ovládá: požadovanou teplotu vody v kotli, spouštění kotlového čerpadla, manuální nebo automatický režim, dobu dohoření, ruční provoz při zatápění, regulovatelné otáčky odtahového ventilátoru, spalinové čidlo, ochranu kotle a regulátoru, zvukový alarm
  • Spalinové čidlo ovládací jednotky šetří spotřebu paliva, teplota výstupní vody je velmi stabilní, což prodlužuje životnost kotle. Kontrola teploty spalin na výstupu z kotle umožní docílit nízké emise prachu a plynů škodlivých pro životní prostředí
  • Záruka na těsnost kotlového tělesa je 5 let při zapojení s akumulací
  • Na kotel je možné žádat dotace (Kotlíková dotace nebo Nová zelená úsporám)

Firma ROJEK má strojírenskou výrobní tradici delší než 100 let. Po zkušenostech s výrobou dřevoobráběcích strojů začala firma vyrábět i teplovodní kotle ROJEK na tuhá paliva. Firma ROJEK má silné postavení na domácím trhu, ale i v rámci exportu do čtyřech světadílů. Společnost ROJEK vyrábí a nabízí několik typů kotlů. Například zplyňovací kotle ROJEK KTP na ruční přikládání, které jsou určeny ke spalování palivového dřeva a hnědého uhlí Kostka. Dalším alternativním palivem je krátké kusové dřevo, čerstvé piliny, vlhčí štěpky i ostatní vlhčí biomasa, dřevní nebo hnědouhelné brikety. Paliva je možné a doporučené míchat. Kotle vyrábí ve výkonech 20, 25, 30, 40, 49 a 80 kW. Kotle mají jednoduchou obsluhu, provoz a čištění. Nepotřebují k provozu elektrickou energii, jsou bez ventilátoru a bez elektroniky. Lze je provozovat na nucený nebo na samotížný oběžný systém. Ke kotlům lze dokoupit sestavu s automatickým hořákem na dřevní pelety, tím se z kotle stane plnohodnotný kotel s automatickým přikládáním.

Žádané jsou i pyrolitické kotle ROJEK PK na ruční přikládání, kotle ROJEK TKA a ROJEK AU s automatickým přikládáním umožňující spalování dřevní pelety nebo hnědé uhlí Ořech 2. Kotle ROJEK TKA BIO a ROJEK A BIO umožňují spalovat jenom dřevní pelety. Všechny vyráběné kotle ROJEK splňují podmínky EKODESIGNU. Všechny kotle RJEK jsou ideální náhradou za starý legislativě nevyhovují kotel. Podrobnosti, technická data, videa a ostatní informace ke kotlům získáte na www.kotle-rojek.cz.

Více informací o dalších produktových novinkách vám poskytnou obchodní zástupci a prodejci našeho odborného velkoobchodu.

  • Rojek_Bio_1
  • Rojek_Bio_2
  • Rojek_Bio_3
  • Rojek_Bio_4

Přiložené soubory

Název Formát Velikost  
Technicka_data_kotlu_ROJEK_PK_BIO PDF 47.27 KB