Chytré topení s aplikací myVAILLANT

Topné systémy Vaillant potěší inteligentním ovládáním pomocí jednoduché aplikace.

Chytré topení s aplikací myVAILLANT zveřejněno: 14. 12. 2023

Ať už vlastníte tepelné čerpadlo nebo např. kondenzační plynový kotel, můžete se těšit z výhod, které přináší inovativní moderní aplikace myVAILLANT. Díky ní lze totiž i na dálku naplno využít mnohé užitečné funkce.

Systém chytrého vytápění domu
S internetovou bránou VR 940 f myVAILLANT connect, v kombinaci s vhodnými komponenty, je možné pohodlně spravovat kondenzační kotle či tepelná čerpadla včetně variant s přípravou teplé vody. Jednoduchá aplikace umožňuje vzdálený přístup, čímž se již tak technologicky vyspělé ovládání stává rychlejším, intuitivnějším a ještě chytřejším než doposud. To vše s sebou nese hned několik výhod.

Vyšší komfort, nižší spotřeba
S použitím aplikace myVAILLANT lze šetřit energii kupříkladu díky eliminaci zbytečného vytápění prostor v nepřítomnosti. Jistě také oceníte užitečný přehled spotřeby, který může být dalším krokem na cestě k úsporám. Navíc se vám již nestane, že se vrátíte do nevytopeného domu, jednoduše si interiér vyhřejete na dálku. Někoho jistě potěší skutečnost, že kvůli změně nastavení teploty nemusí ani vstát z místa – vše jde zvládnout pohodlně např. přímo z gauče. To mohou opravdu ocenit lidé s pohybovým omezením. Mimo jiné vám dokonce odpadnou mnohé starosti v případě nutnosti servisního zásahu, jelikož technik zkontroluje stav a data vašeho spotřebiče na dálku.

Co je potřeba k inteligentnímu topení
Připojení topného zdroje k aplikaci obnáší kromě internetové brány VR 940 f myVAILLANT connect nutnost pořízení některého z chytrých regulátorů. Všestranným pomocníkem je regulátor sensoCOMFORT VRC 720 (f), vhodný pro správu kotle nebo tepelného čerpadla s jedním topným okruhem i přípravou teplé vody. Za pomoci rozšiřovacích modulů (VR 71 a VR 70) lze ale rozšířit možnost ovládání až pro 9 okruhů. Venkovní teplotu monitoruje DCF čidlo. K propojení s vybranými kotli může sloužit termostat VRT 51 f sensoROOM, který ovšem nejde použít pro správu tepelných čerpadel. Potřebná data o počasí čerpá, oproti první variantě, z internetu.

Promyšlená konektivita
Nastavte si systém dle vašich preferencí, ať už jste uživatel Apple či Android zařízení. Díky snadnému připojení pomocí Wifi budete moci s aplikací myVAILLANT kontrolovat, optimalizovat nebo spravovat váš topný systém odkudkoli, kdykoli si jen vzpomenete. Časté aktualizace přinesou zase různé nové užitečné funkce.

Usnadněte si vytápění s chytrým ekosystémem, jenž se neustále zlepšuje a rozšiřuje. Nabídku produktů Vaillant naleznete v síti Instalatércenter Ptáček, stačí si jen vybrat jednu z mnoha poboček, kde vám odborný personál rád poradí.