Chytré a úsporné řešení v hygieně

Bezdotykové baterie pomohou hygieně, úsporám i čistotě nejen ve velkých provozech.

Chytré a úsporné řešení v hygieně zveřejněno: 12. 12. 2022

Pokud máte firmu, výrobní provoz, dílnu, nebo restauraci, určitě se vám stalo, že některý z vašich zaměstnanců zapomněl vypnout vodu. Kromě toho jste slyšeli stížnosti ze strany úklidu, jak obtížně se udržuje čistota v koupelně, sprchách, umývárně, popřípadě v samotné kuchyňce nebo kuchyni. Je čas na změnu, protože chytrá technika spotřebu, vypnutí i teplotu vody ohlídá za vás.

Automatické směšovací umyvadlové baterie Concept mají v sobě veškerý potřebný komfort. Jsou bezdotykové, nastavitelné a především kvalitní. Ke spuštění vody stačí přítomnost rukou ve snímané zóně, voda se vypne hned, jak senzor zaznamená vyjmutí rukou. I zde se dá nastavit interval (možnost nastavit v rozsahu 0,25 – 7,75 s). Jestliže by z jakéhokoli důvodu dál voda tekla, baterie aktivuje bezpečnostní funkci vypnutí vody, a ta se po 5 minutách vypne.

Nejprve je nutné baterii, popřípadě baterie nastavit. Ukazatelů je hned několik, které je nutné zadat.To probíhá prostřednictvím nastavení parametrů pomocí dálkového ovladače (SLD 03). V době, kdy vody není nazbyt a teplé zvlášť, oceníte úsporný perlátor s průtokem 6 l/min. K dispozici je i ještě úspornější 3,8 l/min a dokonce ten s průtokem pouze 1,9 l/min.

Baterie má řadu dalších technických vymožeností, jako je například hygienický proplach, možnost jednorázového nastavení regulace teploty vody a následné zaslepení otvoru víčkem, kam se vkládá regulátor víčkem. Elektromagnetický ventil je integrován v těle baterie, takže zařízení zabere minimum prostoru, protože kromě připojení zdroje, nic dalšího potřebovat nebudete.

Baterie má i možnost přepnutí do režimu START/STOP. Využívá napájecí napětí24 V nebo 6 V. Příkon při napájení je při napájení 24 V jen 2 W, stejně jako při napájení 6 V.