Otevírací doba 1. a 8.5. Více informací

Bude zima, bude mráz

Fenix není jen bájný pták, co vstal z popela, ale i zdroj tepla pro váš domov, který popel nedělá.

Bude zima, bude mráz zveřejněno: 18. 12. 2022

Přestože doba přímotopným konvektorům vzhledem k cenám energií moc nepřeje, ale je to vhodná alternativa, pokud si v některé místnosti potřebujete zlepšit tepelnou pohodu. Bohužel se stále častěji stává, že přímotop vás při výpadku dodávek tepla může ochránit před klesající teplovou ve vašem bytě.

Nově na našich pobočkách můžete zakoupit přímotopné konvektory společnosti FENIX. Zboží bylo původně naskladněno pouze na některých pobočkách, ale vzhledem k zvyšujícímu se zájmu o ně, jsme se rozhodli ho udělat dostupnějším tak, aby byl nejen na více pobočkách, ale především skladem, protože zima se rozhodně neptá, jak a kdy se ohřejete.

Konkrétně se jedná o standardní typ konvektoru, vybavený přesným elektronickým termostatem ECOFLEX TAC.K dispozici jsou konvektory Fenix ECOFLEX TAC 05 přímotopný o výkonu 500W a Fenix ECOFLEX TAC 10 přímotopný o výkonu 1000 W. Na Instalatércentrech Ptáček jej najdete v blízkosti plynových kotlů, popřípadě vám obsluha zařízení při výběru pomůže. K dispozici jsou i konvektory o výkonu 2kW, ale ty budou k dispozici pouze na centrálách v Olomouci, Jinočanech a Brně.

ECOFLEX TAC 05 a TAC 10

Prodávané konvektory patří do skupiny standardních konvektorů. Jde o základní typy přímotopných konvektorů, předávající teplo pouze konvekcí. Vyznačuji se však výbornou dynamikou a nejpříznivějším poměrem cena/výkon.

Konvektor je standardně vybaven elektronickým termostatem s pilotním vodičem. Díky vysoké přesnosti je ideální pro aplikace, kde nebude instalována jiná prostorová regulace, nebo je využíváno řízení útlumu po pilotním vodiči (např. jednotkou DRIVER 620) - tedy v případech, kdy je teplota prostoru hlídána přímo termostatem konvektoru. Konvektor je celý bílý, včetně výdechové mřížky.

UPOZORNĚNÍ: Tento výrobek spadá do kategorie řízených topidel. Dle nařízení komise (EU) 2015/1188, týkající se požadavků na Ekodesign lokálních topidel, musí být řízená topidla regulována externím řídícím zařízením (termostatem), jež není součástí výrobku a které odpovídá výše zmíněnému nařízení.