Otevírací doba 1. a 8.5. Více informací

Vhodná náhrada od firmy Grundfos

Domácí vodárna Grundfos SCALA1 plně nahrazuje domácí vodárnu Grundfos MQ

Vhodná náhrada od firmy Grundfos zveřejněno: 1. 8. 2022

Instalatérům, kteří v minulosti instalovali domácí vodárny Grundfos MQ a nyní hledají vhodnou náhradu tohoto čerpadla doporučujeme domácí vodárnu Grundfos SCALA1. SCALA1 je kompaktní samonasávací domácí vodárna, která je vybavena integrovanou řídicí jednotkou pro automatický provoz. Čerpadlo automaticky zapne při poklesu tlaku a vypíná po skončení průtoku. Grundfos SCALA1 obsahuje všechny nezbytné komponenty domácí vodárny v jednom řešení a její instalace je snadná a rychlá.

Vodárna SCALA1 je vhodná pro:

  • kopané studny (max. sací schopnost čerpadla je 8m)
  • nadzemní nádrže na dešťovou vodu
  • podzemní nádrže na dešťovou vodu
  • zavlažování zahrad
  • zásobování vodou pro menší rodinné domy (1-2 osoby)
  • zásobování vodou pro chaty a chalupy

Grundfos SCALA1 má hygienický atest na pitnou vodu je vybavena ochrannými funkcemi, které předchází poškození čerpadla, chrání domácnost před vyplavením a zvyšují pohodlí uživatele.

Ochranné funkce vodárna SCALA1:

  • ochrana proti chodu nasucho - jestliže jednotka nedetekuje žádný tlak ani průtok během 40 sekund normálního provozu, je aktivován alarm provozu nasucho a čerpadlo se zastaví
  • anticyklovací funkce - pokud existují v systému malé úniky, nebo odběrný kohout není úplně uzavřený, jednotka zapíná a vypíná čerpadlo periodicky. Aby se zabránilo cyklování, funkce anticyklování jednotky zastaví čerpadlo a signalizuje alarm.
  • maximální doba chodu - tato funkce vypne čerpadlo, pokud běží nepřetržitě po uvedenou dobu. Toto časové období lze upravit pomocí ovládání Grundfos GO Remote.
  • funkce kalendáře - tato funkce určuje, kdy může čerpadlo běžet a kdy ne. To je zvláště výhodné pro zavlažovací a zemědělské účely, kde by čerpadlo mělo být aktivní pouze v určitém časovém období

Všechny funkce lze nastavit a přizpůsobit systému a uživateli v mobilní aplikaci Grundfos GO. SCALA1 komunikuje s mobilní aplikací přes Bluethoot. S Grundfos GO je uvedení do provozu a nastavení vodárny SCALA1 snadné a rychlé. V aplikaci uživatel také najde informace k jednotlivým alarmovým hlášením a jejich řešení.

Domácí vodárna SCALA1 je k dispozici v našich Instalatércentrech v několika velikostech s jmenovitým průtokem 3 nebo 5m3/hod a dopravní výškou 25, 45 nebo 55 m. Pro systémy, kde je vyžadován větší výkon, lze SCALA1 instalovat jako zdvojené čerpadlo. Na domácí vodárny SCALA poskytuje Grundfos prodlouženou 5-ti letou záruku.

Přiložené soubory

Název Formát Velikost  
Scala1_vs_MQ PDF 213.28 KB
Scala1_vs_Scala2 PDF 1.24 MB