Nový katalog o fotovoltaických systémech

Vše co potřebujete vědět o fotovoltaice přehledně na jednom místě.

Nový katalog o fotovoltaických systémech zveřejněno: 19. 10. 2022

Elektrické energie nikdo nemá nazbyt. Nabízí se proto využití přírodních zdrojů. V posledních letech se v oblasti fotovoltaiky staly zásadní změny. Zdokonalily se systémy, zařízení, výroba, akumulace i přenos. Proto bychom vám rádi prostřednictvím katalogu představili výběr ze sortimentu našich i zahraničních renomovaných výrobců, jejichž produkty najdete v síti prodejen Ptáček. V přehledné formě vám usnadníme orientaci v širokém sortimentu a nabídneme varianty a možnosti distribuce elektřiny a kombinaci FVE například s akumulací nebo elektromobilitou.

V úvodu katalogu vás seznámíme s podmínkami na získání dotace pro rok 2022 pro rodinné domy. Na co dotaci získáte, kdo může žádat a především jaká může být výše dotace.

Seznámíme vás s fotovoltaickými systémy či bateriovými uložišti. Vyrobená energie dobijí baterie, kterou lze využívat při výpadcích elektrické sítě. Systém je možné kombinovat s akumulací do vody pro zvýšení efektivity fotovoltaického systému.

Z katalogu se dozvíte o samotných druzích, nabídce a výkonech fotovoltaických panelů. Například prezentované panely Canadian Solar používají inovativní technologické postupy výroby solárních buněk zvyšující výkon a stabilitu panelu. Díky tomu panely dosahují lepšího poměru výkon/plocha. Dále se dozvíte o střídačích a především o moderních bateriových systémech, které pomáhají majiteli FVE elektrárny maximálně využít potenciál vyrobené energie. Baterie dnes fungují v plně automatickém režimu, kde během slunného dne se nabije a následně večer nebo v noci dodává energii do domácnosti. Bateriové úložiště jsou také vhodné pro ty, kteří cílí na maximální energetickou nezávislost a hledají ochranu proti možným výpadkům sítě.

Fotovoltaická elektrárna není složena jen z panelů, střídače a baterie. Z velké části je plná různých dalších drobnějších komponentů. Z tohoto důvodu vám představíme řadu příslušenství pro komplexní dodávku materiálu pro vaši instalaci, které společnost Ptáček nabízí. Jmenovitě bychom určitě měli zmínit DC kabely a MC4 koncovky, které použijete pro spojení mezi střechou, kde jsou panely a technickou místností, kde je střídač a baterie. Dále můžeme zmínit sérii rozvaděčů, které chrání místo instalace i samotnou elektrárnu před vzniklým přepětím nebo před nestandardním chováním sítě nebo výrobny.

Problematika fotovoltaických elektráren je leckdy složitá, proto vám pomůže náš tým . Poradí s otázkami ohledně výběru sortimentu, poskytne konzultaci k návrhu projektu a posoudí funkčnost celé technologie. O aktuálních cenách a slevových akcích se informujte u našich prodejců.